Hlavní obsah

Byl to můj největší zápas kariéry. Něco nezapomenutelného, jásal Jordán

Jan Švanda, Jan ŠkvorSport.cz

Na loňském šampionátu v Minsku zažil v dresu české hokejové reprezentace vydařené čtvrtfinále proti Spojeným státům a postup mezi nejlepší čtyři celky turnaje slavil s národním mužstvem i na domácím MS. Čtyřiadvacetiletý obránce Caroliny Michal Jordán přiznal, že čtvrteční triumf nad Finy před fantastickou diváckou kulisou byl pro něj nezapomenutelný zážitek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr (vlevo) a Michal Jordán se radují z rozhodujícího gólu "68" ve čtvrtfinále MS proti Finsku.

Článek

Dokázali jste z turnaje vyřadit nebezpečné Finy. Jaké jsou vaše pocity po vítězném čtvrtfinále?

Je to paráda, něco nezapomenutelného. Lidi byli skvělí celý zápas. Když jsme dostali gól, tak nás povzbudili, dál hodně fandili. Patří jim za to velký dík.

Byl to váš největší zápas dosavadní kariéry?

Je to tak. Mistrovství světa před domácím publikem je něco nezapomenutelného a já doufám, že jsme ještě neřekli na turnaji poslední slovo.

Finové se do velkých šancí kvůli vaší výtečné defenzivní práci příliš nedostávali. Pokud si ale nějaké vytvořili, byli hodně nebezpeční. Jaké to bylo je bránit?

Těžké, oni hrají velmi trpělivě, čekají na naše chyby, to se taky potvrdilo. Vlastně všechny góly padly po našich chybách. Jsou velmi disciplinovaní, ale je super, že jsme to zvládli.

Jaromír Jágr podal v zápase vynikající výkon. Gól v přesilovce, asistence a vítězný gól na závěr. Co k němu říci?

K tomu se nedá nic říct. Viděli jste to sami...

Jak vám bylo po těle, když Finové otočili zápas na 2:1?

Bylo to těžké. Podržely nás ale přesilovky, dali jsme z nich dva góly a zase jsme se dostali do vedení. Pak jsme sice obdrželi gól na 3:3, ale ta naše síla se ukázala.

Byl jste před čtvrtfinálovým zápasem nervózní?

Ani moc ne. Samozřejmě je to velký zápas, ale nijak jsem se jím nestresoval. Prostě utkání jako každé jiné a k tomu jsem i tak přistoupil.

Připravovali se hráči od rána na klíčový duel šampionátu nějak speciálně?

Myslím si, že ne. Každý se soustředil na svůj výkon a dělal to, co potřebuje během toho dne, aby se to podařilo.

V semifiinále narazíte na Kanadu, s níž jste v základní skupině prohráli. Věříte, že tentokrát se budete po utkání radovat vy?

Mají tady výborný tým. Dvě třetiny toho zápasu byly vyrovnané, ve třetí jsme to nezvládli. Jako tým jsme se ale od té doby zlepšili. Doufám, že to bude úplně jiný zápas.

Kanaďanům to padá do sítě úplně neskutečně. Každému týmu dávají hodně gólů. Nenahání vám jejich útok strach?

Nemyslím si. Před utkáním s Finskem jste vy novináři dělali hrůzu z jejich brankáře a obrany. My jsme dneska potvrdili, že ty góly dávat umíme.

Kdo postoupí ze souboje ČR - Kanada do boje o zlato?
Česko
76,9 %
Kanada
23,1 %
Celkem hlasovalo 122313 čtenářů.

Reklama

Související témata: