Hlavní obsah

FANTASY: V cestě za zlatým snem stojí Kanada

Do konce mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě, který během čtvrtfinálových zápasů překonal historický rekord v návštěvnosti, zbývá odehrát pouze čtyři zápasy. V semifinále se spolu střetnou dva odvěcí rivalové, a to Rusko s USA. Česko čeká v cestě do finále překážka složená z Javorových listů.

Česká republika bude bojovat o finále s Kanadou.

Článek

Kanada zatím prochází šampionátem jako nůž máslem. Tým složený z hvězd NHL nemilosrdně drtí vše, co mu dosud stálo v cestě. Naposledy poznali sílu kanadského výběru Bělorusové. Javorové listy smetly ve čtvrtfinále Bělorusko 9:0, hattrickem se blýskl Tyler Seguin. Hvězdě Dallasu zdatně sekundovali obránce Brent Burns a Ryan O'Reilly, oba vsítili dva góly.

Češi se museli proti Finům o postup do semifinále bít do poslední vteřiny. Zápas pravdy dokázali po těžkém boji vyhrát 5:3. Odpovědnost za osud Růžičkova výběru vzal na svá bedra Jaromír Jágr. Budoucí člen Síně slávy NHL vstřelil dva góly včetně vítězného, který padl pět minut před koncem.

Češi se s Kanadou střetli již v základní skupině

Dva puky dostal za záda Pekky Rinneho, který vytvořil rekord v neprůstřelnosti MS, i Jan Kovář. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky první duel s Kanaďany v základní skupině prohráli 3:6. Přestože celá redakce Fantasy bude držet palce a fandit našim hokejistům, tak nám neúprosná statistika napovídá, abychom vám doporučili, abyste svůj Fantasy tým skládali především z hráčů Kanady, kteří na turnaji působí nezastavitelným dojmem.

Z druhé semifinálové dvojice, jež tvoří Rusko a USA, věříme spíše v postup Ruska. Sbornou, která titul obhajuje, by měl proti mladému americkému výběru posílit hvězdný Alexandr Ovečkin. Lídr Washingtonu a jeden z nejlepších hokejistů planety se stal s 53 góly nejlepším střelcem základní části NHL.

Otázkou zůstává, co s jeho formou udělá dlouhý let z Ameriky a výrazný časový posun. Rusové zvítězili ve čtvrtfinále nad Švédskem 5:3. Dvěma góly pomohl svému týmu k postupu do semifinále Jevgenij Malkin. Že by hvězda Pittsburghu našla v pravou chvíli ztracenou formu?

Reklama

Související témata: