Hlavní obsah

Kanadská slabina? Možná moc nemyslí na obranu, tvrdí Jordán

Praha

Na šampionátu začínal jako sedmý bek, ve čtvrtfinále s Finy ale Michal Jordán ukázal, že se v Praze rozehrál a ve čtvrtek večer patřil mezi opory skvěle bojujícího týmu. Čtyřiadvacetiletý obránce Caroliny konečně zažívá svou průlomovou sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Jordán během utkání s Francií.

Článek

Jaké máte ohlasy na svá pražská vystoupení?

Všichni nám to moc přejí. Jsme doma a hrajeme o medaile, to je přece výborné. Těch blahopřání k postupu bylo hodně.

Cítíte sám, jak jdou vaše výkony nahoru?

Když začalo mistrovství, byl jsem sedmý obránce a teď dostávám velkou důvěru, toho si cením. Ale taky se snažím na to moc nemyslet a hrát svou hru.

Pomůže vám šampionát i v tom, abyste se stal stabilním hráčem NHL?

Doufám, že ano. Odehrál jsem už v této sezóně skoro 40 zápasů v prvním týmu Hurricanes . Nevěděl jsem, jaká šance bude hrát za nároďák a teď nastoupím v semifinále proti Kanadě... Věřím, že je to právě ta zlomová sezóna, od které se odpíchnu.

Asistentem Kanady je v Praze váš klubový kouč Bill Peters, máte od něj zpětnou vazbu?

Má přijet i manažer Caroliny Ron Francis, ale já to moc neřeším. Končí mi smlouva, každý po mně může sáhnout a rád bych hrál tak, abych měl těch možností víc.

Teď ještě kdybyste porazili Kanadu. Má podle vás nějakou slabou stránku?

V tom prvním zápase jsme po nich šli a měli s tím docela problémy. Kanaďané jsou výborní dopředu, ale možná moc nemyslí na obranu, tam může být ta slabina.

Zápas ve skupině (3:6) vás poučil?

Musíme hodně bruslit, ve třetí třetině jsme přestali, z toho vyplynuly naše fauly, oni využili přesilovky a to rozhodlo. Bude potřeba držet s nimi tempo a mít krátká střídání. V téhle fázi turnaje už je to moc vyrovnané a může rozhodnout každý gól.

Reklama

Související témata: