Hlavní obsah

Plekanec si proti Kanadě zahraje s Jágrem a Červenkou. Změna i ve čtvrté lajně

Praha
Aktualizováno

Čerstvá posila národního týmu Tomáš Plekanec nastoupí v semifinálovém zápase mistrovství světa proti Kanadě v druhé formaci s Jaromírem Jágrem a Romanem Červenkou. Změna se dotkne i čtvrté lajny, v níž se vedle Martina Zaťoviče a Petra Koukala představí Jiří Novotný. Informoval o tom v pátek večer tiskový mluvčí české hokejové reprezentace Zdeněk Zikmund.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Posila ze zámoří Tomáš Plekanec nastoupí v semifinále proti Kanadě s Jaromírem Jágrem a Romanem Červenkou.

Článek

Opora Montrealu už dorazila do Prahy a v pátek večer okusila na půl hodiny i led O2 areny. Společný trénink s mužstvem už dvaatřicetiletý centr nestihne. Půjde tak rovnou do zápasu, v němž se objeví v útočné řadě s Jágrem a Červenkou. "Je to hráč, na kterého jsme do poslední chvíle čekali. Moc mu věřím. Chci, aby proti Kanadě nastoupil," řekl dopoledne reprezentační kouč Vladimír Růžička.

Elitní formace Voráček, Sobotka, Klepiš se nemění stejně jako třetí řada, kde si vedle Kováře a Erata zahraje na levém křídle Vondrka. K Zaťovičovi s Koukalem se do čtvrté pětky přesune Novotný. Jako třináctý forvard bude připraven Dominik Simon. Místo v sestavě nezbylo na Tomáše Hertla a Radka Smoleňáka.

V obraně nastoupí Jordán s Hejdou, Nakládal vedle Koláře a Krejčík s Čáslavou. Sedmým bekem bude Ondřej Němec. Do branky půjde Ondřej Pavelec.

Semifinálový duel světového šampionátu mezi Českem a Kanadou se hraje v sobotu od 15:15 v pražské O2 areně.

Předpokládaná sestava ČR proti Kanadě:
Pavelec - Hejda, Jordán, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Němec - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Plekanec, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Koukal, Novotný, Zaťovič - Simon.
Kdo postoupí ze souboje ČR - Kanada do boje o zlato?
Česko
76,9 %
Kanada
23,1 %
Celkem hlasovalo 122313 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články