Hlavní obsah

Růžička mění složení útoků. Erat jde do první lajny, Klepiš se vrací k Jágrovi

Praha
Aktualizováno

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička provedl korekce v sestavě pro nedělní utkání o bronz, ve kterém se jeho výběr střetne od 16:15 se Spojenými státy americkými. Martin Erat se přesunul do elitní formace k Voráčkovi se Sobotkou. Vedle Jágra s Plekancem nastoupí ve druhé lajně Jakub Klepiš. Roman Červenka se představí na křídle třetí řady s Kovářem a Vondrkou. Tomáš Hertl a Radek Smoleňák zůstanou znovu jen na tribuně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička pozměnil na zápas o bronz složení útoků.

Článek

Erat si zahrál se Sobotkou a Voráčkem v prvních dvou duelech proti Švédsku a Lotyšsku. Vedle Jágra se stejně jako v úvodu turnaje představí Klepiš, centrem druhého útoku bude posila z Montrealu Tomáš Plekanec.

Žádná změna se nechystá v obraně, kde sedmým bekem zůstává Ondřej Němec, který má problémy se zraněním. Mezi třemi tyčemi se podle očekávání objeví Ondřej Pavelec, jenž v semifinále proti Kanadě kryl devětatřicet střel.

Třináctým forvardem bude opět Dominik Simon, u něhož se však dá očekávat, že se v průběhu střetnutí zapojí do hry. Totéž neplatí v případě Radka Smoleňáka a trápícího se útočníka San Jose Sharks Tomáše Hertla, na které místo v sestavě nezbylo.

Utkání o bronz mezi Českem a USA začne dnes v 16:15 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sestava ČR proti USA:
Pavelec - Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Čáslava, Krejčík, Němec - Erat, Sobotka, Voráček - Klepiš, Plekanec, Jágr - Vondrka, Jan Kovář, Červenka - Zaťovič, Novotný, Koukal - Simon.
Porazí čeští hokejisté tým USA a získají na MS bronz?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 28254 čtenářů.

Reklama

Související témata: