Hlavní obsah

Čtvrté místo je šílené, hlesl Pavelec. Víc ho mrzela prohra s Kanadou než s Amerikou

Praha

Neměl pocit, že by čeští hokejisté byli v zápase o třetí místo na domácím mistrovství světa horším týmem než Američané, jenže gólman Ondřej Pavelec dobře ví, že bez vstřelených branek na medaili prostě myslet nemohli. Růžičkův výběr vyšel stejně jako na loňském šampionátu v Minsku střelecky naprázdno v semifinále i bitvě o bronz a podruhé za sebou tak na něj zbylo nepopulární čtvrté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Ondřej Pavelec po utkání o 3. místo.

Článek

„Čtvrté místo je šílený. Na druhou stranu z těch top šesti nebo osmi týmů tu medaili mohl získat kdokoliv. Chtěli jsme ji, byli bychom za ni rádi, ale bohužel," litoval Pavelec, který do turnaje vstupoval v pozici gólmanské dvojky, v průběhu druhého zápasu s Lotyšskem ale vystřídal Alexandra Saláka a ve zbytku šampionátu ho už do branky nepustil.

„Když budu mluvit za sebe, tak jsem byl rád, že jsem tady těch čtrnáct dní mohl být. Zahrát si mistrovství doma se nepovede každému. Turnaj byl skvěle zorganizovaný, měli jsme super partu, která si to užila. A doufám, že si to užili i diváci. Škoda, té radosti mohlo být víc," věděl sedmadvacetiletý brankář, jenž zažil čtvrtý šampionát v kariéře.

„Mrzí to. Ale mnohem víc než porážka s Amerikou mě mrzí ta v semifinále s Kanadou," řekl Pavelec, na kterého šlo proti Spojeným státům jen šestnáct střel, oproti devětatřiceti pokusům českého týmu. „Odehráli jsme dobrý zápas, šancí jsme měli dost, jenže se nehraje na střely, ale na góly. A my jsme je nedali podruhé za sebou."

Doufal, že si fanoušci turnaj užili

Za klíčový moment duelu označil třetí gól Spojených států v závěru druhé části hry. „Když se prohrává 0:2, pořád se s tím dá něco udělat. Kdyby se ve druhé třetině povedlo dát ve čtyřminutové přesilovce gól, možná by to vypadalo trošku jinak. Bez gólu se ale vyhrát nedá," řekl Pavelec, který ocenil své spoluhráče, že se rvali až do konce zápasu.

„Nic jsme neodevzdali. Kluci se snažili, bojovali před bránou, ale nespadlo nám to tam podruhé za sebou. Rozhodně si nemyslím, že jsme byli horším týmem. To určitě ne," odmítal gólman, kterého stálo mistrovství hodně sil. „Moc už jich není, každý toho máme plné zuby. Nepamatuj si, kdy jsem odehrál tolik těžkých zápasů za tak krátký čas."

A Pavelec nezapomněl poděkovat všem českým fanouškům, kteří národní tým podporovali. Ti, kteří do O2 areny dorazili na duel s Američany, v závěrečné minutě za nepříznivého stavu 0:3 potleskem ve stoje a skandování „Hoši děkujem" ocenili tým za celý šampionát. „Je super, že přišli a doufám, že si turnaj užili. Je super vidět, že vám fandí, i když se prohrává."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články