Hlavní obsah

Američané nominovali na MS zatím deset hráčů z NHL

Colorado Springs

Deset hráčů z NHL mají v zatím šestnáctičlenném výběru pro květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě hokejisté Spojených států amerických. Jen tři z nich se dosud zúčastnili velké mezinárodní akce. Obránce Justin Faulk z Caroliny má bronz ze světového šampionátu v roce 2013, na mistrovství světa se představí potřetí a byl i loni na olympijských hrách v Soči.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Obránce Caroliny Justin Faulk (vpředu) a brankář Hurikánů Anton Chudobin.

Článek

Beci Jake Gardiner z Toronta a Connor Murphy z Arizony si zopakují účast na šampionátu z loňska. Zbývající hráči budou mezi dospělými v dresu USA debutovat včetně dvou vítězů Stanleyova poháru. Dvakrát jej získal útočník Trevor Lewis s Los Angeles (2012 a 2014) a jednou Ben Smith z Chicaga (2013).

V kádru je i útočník Marc Arcobello z Arizony, který v sezóně hrál také za Edmonton, Nashville a Pittsburghu. Stal se tak třetím hráčem v historii NHL, který vystřídal během jedné sezony čtyři kluby.

Z KHL se dostali do kádru nejlepší střelec základní části Steve Moses z Jokeritu Helsinky, který v minulých dnech podepsal na příští ročník kontrakt v NHL s Nashvillem, a další útočník Dan Sexton z Nižněkamsku. Z univerzitních soutěží jsou ve výběru brankář Alex Lyon z Yalu, obránce Mike Reilly z Minnesoty a útočníci Dylan Larkin z Michiganu a Jimmy Vesey z Harvardu.

Američané se představí v základní skupině B v Ostravě, v níž budou hrát i Finsko, Rusko, Slovensko, Norsko, Dánsko, Bělorusko a Slovinsko.

Prozatímní nominace hokejistů USA na mistrovství světa v Praze a Ostravě (1.- 17. května):
Brankář:
Alex Lyon (Yale University/NCAA)
Obránce:
Justin Faulk (Carolina/NHL)
Jake Gardiner (Toronto/NHL)
Torey Krug (Boston/NHL)
John Moore, Connor Murphy (oba Arizona/NHL)
Mike Reilly (University of Minnesota/NCAA)
Útočníci:
Marc Arcobello (Arizona/NHL)
Matt Hendricks (Edmonton/NHL)
Trevor Lewis (Los Angeles/NHL)
Ben Smith (San Jose/NHL)
Jeremy Morin (Columbus/NHL)
Steve Moses (Jokerit Helsinky/KHL)
Dan Sexton (Nižněkamsk/KHL)
Dylan Larkin (University of Michigan/NCAA)
Jimmy Vesey (Harvard University/NCAA)

Reklama

Související témata: