Hlavní obsah

Slovák Chára je zraněný a nad jeho startem na MS visí otazník

Bratislava

Kapitán Bostonu Zdeno Chára hokejisty Slovenska zatím v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě nedoplní a nad jeho startem visí otazník. Osmatřicetiletý obránce má nespecifikované zranění a bude ještě s vedením slovenského týmu, na jehož lavičce působí jako hlavní trenér Čech Vladimír Vůjtek starší, o možnosti své účasti mluvit.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Zdeno Chára (33)) v dresu Bostonu a Tyler Bozak (42) z Toronta v utkání NHL.

Článek

"Se Zdenem jsme telefonovali ve středu a oznámil nám, že je zraněný. Nic ale není definitivně ztracené, protože jsem se dohodli, že si ještě zavoláme v druhé polovině příštího týdne. Byli bychom rádi, kdybychom měli v týmu hráče, jako je právě Zdeno," řekl oficiálním stránkám slovenského svazu generální manažer reprezentace Otto Sýkora na adresu 206 centimetrů vysokého Cháry.

V osobě vítěze Stanleyova poháru z roku 2011 a dvojnásobného vicemistra světa (2000 a 2012) by Slovensko chtělo získat další hvězdnou posilu z NHL po útočníkovi Mariánu Gáboríkovi. Z NHL posílí Vůjtkův tým vedle opory Los Angeles také další forvardi Tomáš Kopecký z Floridy, Richard Pánik z Toronta a obránce Andrej Meszároš z Buffala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články