Hlavní obsah

Francii posílí z NHL Roussel, Bellemare bude chybět

Paříž

Hokejisté Francie mohou na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě počítat s útočníkem Antoinem Rousselem z Dallasu, ale musí se obejít bez Pierra-Édouarda Bellemareho z Philadelphie. Třicetiletý forvard, který po loňské příchodu ze švédské Skelleftey v NHL debutoval, musí podle generálního manažera Flyers Rona Hextalla na operaci s ramenem.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Francouz Pierre-Edouard Bellemare (78) z Philadelphie a John Tavares (91) z NY Islanders.

Článek

Francii se tak rozpadne úderný útok Bellemare, Stéphane Da Costa a Roussel, který zářil na loňském MS v Minsku a pomohl zemi k první účasti ve čtvrtfinále od roku 1995. Francouzi budou stejně jako loni soupeřem českých hokejistů v základní skupině. Loni je výběr trenéra Vladimíra Růžičky porazil 5:4 až v prodloužení, letos se potkají 7. května v pražské O2 areně.

Bellemare si v sezóně připsal v 81 zápasech za Philadelphii 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí. Na šampionátu loni nasbíral v osmi zápasech osm bodů za tři trefy a pět přihrávek.

Pětadvacetiletý Roussel má za sebou tři sezóny v NHL a v té uplynulé zaznamenal v 80 utkáních 25 bodů (13+12). Se 148 minutami byl pátým nejtrestanějším hráčem soutěže. Na loňském MS skončil s 11 body za šest tref a pět přihrávek pátý v kanadském bodování.

Reklama

Související témata: