Hlavní obsah

Kanada zbrojí na MS. Javorové listy posílí hvězdný Crosby!

Ottawa

Výraznou posilu pro nadcházející světový šampionát v Praze a Ostravě hlásí Kanada. Zámořský celek, který bude jedním z hlavních aspirantů na zlato, přicestuje do České republiky i s hvězdným útočníkem Pittsburghu Sidneym Crosbym. Informoval o tom server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Útočník Pittsburghu Sidney Crosby posílí Kanadu na MS v Praze a Ostravě.

Článek

Třetí nejproduktivnější hráč letošní sezóny NHL potvrdil účast na turnaji dva dny poté, co jeho Penguins vypadli v prvním kole play off s New Yorkem Rangers.

Sedmadvacetiletý forvard zaznamenal v základní části zámořské soutěže 84 bodů (28+56), pomohl týmu k účasti ve vyřazovací části, kde však Tučňáci podlehli Jezdcům 1:4 na zápasy.

Dvojnásobný olympijský šampión a vítěz Stanleyova poháru z roku 2009 může v české metropoli zaútočit na členství v Triple Gold Clubu, k němuž mu chybí právě zlato z mistrovství světa.

Na MS po devíti letech

Crosby se představí na seniorském MS podruhé v kariéře. Naposledy se tak stalo v roce 2006, kde výběr Javorových listů skončil čtvrtý. Rodák z Cole Harbour se zúčastnil i olympiád ve Vancouveru a Soči. Pokaždé si odvážel domů zlato.

Kanada bude jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině A, která se bude hrát v pražské O2 areně.

Reklama

Související témata: