Hlavní obsah

Rinne neměl den a Američané slavili první výhru na turnaji

Ostrava

Hned v prvním utkání ostravské B skupiny světového šampionátu se utkaly dva celky, které rozhodně pomýšlejí na medailový útok. Finům ale proti mladému týmu USA vstup do turnaje vůbec nevyšel. Svůj den neměl gólman Pekka Rinne, střelecky aktivnější Finové selhávali i v zakončení.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Američané Matt Hendricks (vlevo), Dylan Larkin (uprostřed) a Dan Sexton e radují z gólu proti Finsku na hokejovém MS v Ostravě.

Článek

„Moc nám pomohlo, že jsme především v první části přežili proti silnému protivníkovi dvě oslabení. Byli jsme sice v první třetině pod tlakem, ale byli jsme to my, kdo dokázal skórovat těsně před koncem třetiny," připomněl důležitý moment zápasu kapitán USA Matt Hendricks.

Finové sice dokázali ve druhé části vyrovnat, ovšem právě americký kapitán znovu převážil skóre ve prospěch zámořského týmu. O tři minuty se navíc trefil ještě Dan Sexton. „Ty dva rychlé góly se na nás podepsaly. Nedokázali jsme na to zareagovat, i když jsme měli šancí dost. Musíme na koncovce zapracovat," litoval útočník Alexander Barkov.

V závěru utkání pečetil výhru Američanů střelou do prázdné branky opět americký kapitán Hendricks. „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Spoluhráči mi v oslabeních hodně pomáhali," radoval se z prvního vychytaného vítězství na mistrovství světa 22letý gólman USA Connor Hellebuyck.

Američané zvládli úvodní zápas na šampionátu i přesto, že se sešli prakticky až těsně před ním. Poslední přijeli obránce Seth Jones z Nashvillu a útočník Nick Bonino z Vancouveru, autor čtvrté branky USA. „Není to snadné jít do zápasu prakticky bez společného tréninku. O to více si výsledku ceníme," komentoval americký kapitán Hendricks.

Reklama

Související témata: