Hlavní obsah

Francie - Německo 1:2Reimer zajistil Německu výhru nad Francií minutu před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Wolf 0 : 1
51. Fleury 1 : 1
60. Reimer 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Německa porazili ve svém prvním zápase na mistrovství světa v Praze Francii 2:1. Duel základní skupiny A rozhodl gól útočníka Patricka Reimera v přesilové hře minutu před koncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Německa oslavují vedoucí gól během utkání hokejového mistrovství světa proti Francii.

Článek
Fotogalerie

Po opatrném úvodu se do první větší šance dostal v přesilové hře Stephane da Costa, ale trefil jen tyč Endrasovy branky. Skóre tak otevřeli Němci a postaral se o to pohotově dorážející Wolf, jenž překonal Hueta ve francouzské brance.

Němci byli v první třetině střelecky aktivnější, druhý gól se jim ale přidat nepodařilo. I proto, že Oppenheimer ani svoji druhou příležitost nevyužil.

Ve druhé části Francouzi, kteří před rokem senzačně postoupili do čtvrtfinále, přidali. Tlak měli zejména v závěru prostřední dvacetiminutovky, Němci však pozorně bránili a do velkých šancí soupeře nepouštěli. Naopak druhou branku mohl přidat Raedeke, po Huetově zákroku však nestihl puk dorazit.

Hned na začátku třetí třetiny měl velkou šanci vyrovnat v přesilovce Roussel, gólman Mannheimu byl ale opět připraven. Když poté nedokázal v další početní výhodě zvýšit německé vedení Plachta, přišel pro jeho tým trest. Špatné vyhození puku z obranného pásma využil pohotově dorážející Fleury.

Hned vzápětí mohl vrátit Německu vedení Reimer, ale trefil jen tyč. Stejný hráč se však stal nakonec hrdinou duelu, když v čase 59:00 využil přesilovou hru a potrestal faul Sachy Treille, který má za sebou i několik angažmá v české extralize.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Praha):
Francie - Německo 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. Fleury (S. da Costa, Janil) - 13. Wolf (Rieder, Hager), 59. Reimer (Hager). Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Gofman - Lazarev (oba Rus.), McIntyre (USA). Vyloučení: 5:2, navíc Hager (Něm.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 14 903.
Francie: Huet - Auvitu, Manavian, Besch, Herquefeuille, Chakiachvili, Janil, Diedue Fauvel - Roussel, S. da Costa, Desrosiers - S. Treille, Meunier, Bertrand - Guttig, T. da Costa, Fleury - Y. Treille, Raux, Claireaux - Lamperier. Trenér: Dave Henderson.
Německo: Endras - Krueger, Muller, Kohl, Goc, Daschner, Koppchen, Krupp - Wolf, Hager, Rieder - Reimer, Pietta, Ehliz - Oppenheimer, Hospelt, Plachta - Siedenberg, Raedeke, Kink - Ullman. Trenér: Pat Cortina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články