Hlavní obsah

Role favorita nám nesvědčí, ví kouč slovenského výběru Vůjtek

Ostrava

Až příliš dlouho se podle trenéra Vladimíra Vůjtka jeho svěřenci vyrovnávali proti hokejistům Dánska s rolí favorita. Povedlo se jim to až ve druhé třetině, kdy soupeře výrazně přestříleli a třikrát v průběhu tří minut třikrát překonali skvělého Patricka Galbraitha.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Slovenský hokejový reprezentant Marek Viedenský a trenér Vladimír Vůjtek během utkání s Dánskem.

Článek

Ale ani to nestačilo, Dánové dokázali na inkasované góly rychle odpovídat. „Začátek nebyl dobrý, nesvědčí nám role favoritů. Když jsme se pak dostali do tlaku, dali jsme i góly. Ale vždy jsme dostali branku, které bychom ale dostávat neměli. Navíc v době, kdy naše mužstvo bylo výrazně lepší," hodnotil utkání Vůjtek.

O slovenské góly se proti Dánsku postarali možná trochu nečekaně hráči působící v Evropě Sersen, Viedenský a Graňák. První formace vedená Tomášem Kopeckým se na ledě spíše hledala. I možná proto do ní kouč v průběhu zápasu přesunul Marka Daňa. „Trenér se snažil to trochu oživit. Sedli jsme si, máme zažitý podobný styl, teď už je třeba jen vycentrovat hokejky a trefovat bránu," líčil dvacetiletý útočník Columbusu.

Daňo si v nájezdech věřil

Mířidla si mladý forvard seřídil správně především v rozhodujících samostatných nájezdech. Na led se dostal až jako šestý Slovák a svou kličkovanou zakončil sebevědomou vítěznou střelou.

„Chtěl jsem brankáře trošku rozhodit, podívat se, jestli udělá nějaký pohyb. Trochu se mi otevřel prostor nad vyrážečkou, takže jsem tam zkusil vystřelit," popisoval Daňo. „Nájezdy jsou o tom, kdo si věří a kdo ne. Já si dneska věřil, jsem rád, že mi to tam padlo," svěřoval se útočník, který Galbraitha překonal už i ve druhé třetině, jeho pokus z velkého úhlu se ale jen otřel o tyč. „Puky se odrážely ven, dnes to tam naší pětce nepadlo, ale příště se dokážeme prosadit i my," vykládal Daňo.

To příště bude hned v neděli odpoledne, kdy se Slovensko postaví Bělorusku. „Více se tlačí do útoku, třeba nám to bude více vyhovovat. Každopádně se na Bělorusy musíme připravit trochu jinak, začneme více z obrany," řekl trenér Slovenska Vůjtek.

Reklama

Související témata: