Hlavní obsah

Rusové na MS přišli o Zaripova, Tichonovovo zranění není vážné

Ostrava

Hokejisté Ruska přišli v pátečním zahajovacím zápase s Norskem na mistrovství světa v Ostravě o Danise Zaripova, pro něhož šampionát kvůli neupřesněnému zranění skončil. Jeden nebo dva zápasy bude muset navíc vynechat další útočník Viktor Tichonov. Špatnou zprávou pro sbornou je i to, že tým neposílí Pavel Dacjuk z Detroitu, kterého na turnaj nepustí zraněný kotník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Viktor Tichonov z Ruska (vlevo) v souboji s Norem Ole-Kristianem Tollefsenem.

Článek

Zaripovovo zranění po jedné ze srážek se ukázalo vážnější, než zástupci ruského týmu očekávali. "Musíme jít dál, mistrovství světa neodehrajete bez různých zranění, ale Zaripov je, myslím, dost citelná ztráta," citoval web IIHF generálního manažera obhájců titulu Andreje Safronova. Spoluhráč Jana Kováře z Magnitogorsku přispěl v duelu s Nory k vítězství 6:2 gólem a dvěma přihrávkami.

Také ztráta Tichonova by pro Rusko byla velkou ranou. Šestadvacetiletý útočník mistrovského Petrohradu se na výhře nad Nory podílel gólem a asistencí a byl vyhlášen nejlepším hráčem týmu, přestože ve třetí třetině z duelu odstoupil.

Tichonov má jen modřinu

"Musíme to zaklepat na dřevo, Viktorovo zranění není vážné. Mohlo to být mnohem horší. Vypadá to, že má jen modřinu. V tom případě by nám chyběl jeden nebo dva zápasy," uvedl lékař týmu Valerij Konov na webu ruské hokejové federace. Bližší informace vedení sborné neprozradilo, uvedlo pouze, že jde o zranění v dolní části těla.

Dacjuk, jenž s Detroitem vypadl v play off NHL minulý týden, pozvánku na šampionát ze zdravotních důvodů odmítl. "Mluvili jsme s ním, ale má problém s kotníkem. Chtěl přijet a pomoci, ale nejde to," řekl Safronov.

Druhý zápas na MS čeká Rusko v neděli, kdy se v základní skupině B utká se Slovinskem. V něm už kouč obhájců titulu Oleg Znarok bude mít k dispozici dvě ofenzivní posily z NHL Jevgenije Malkina z Pittsburghu a Nikolaje Kuljomina z New York Islanders.

Reklama

Související témata: