Hlavní obsah

Rusko - Slovinsko 5:3Sborná položila základ k výhře nad houževnatými Slovinci v úvodní třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kovalčuk 1 : 0
5. Kuljomin 2 : 0
19. Dadonov 3 : 0
24. Kopitar 3 : 1
30. Šipačov 4 : 1
35. Pance 4 : 2
46. Dadonov 5 : 2
55. Sabolič 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Ruska zvládli bez větších problémů i druhý zápas na mistrovství světa. V základní skupině B v Ostravě porazili Slovinsko 5:3. Favorit šampionátu a zároveň obhájce titulu rozhodl stejně jako při páteční premiéře proti Norsku hned v první třetině, kterou vyhrál vysoko 3:0. Dva góly vítězů vstřelil útočník Jevgenij Dadonov, navrch přidal i dvě asistence.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ruští hokejisté po vítězném utkání.

Článek

Sborná měla vynikající nástup a v páté minutě v rozmezí 36 vteřin dvakrát udeřila zásluhou Kovalčuka s Kuljominem. Slovinci prověřili gólmana Barulina především při přesilovce v končící 14. minutě, jenže místo snížení se ještě před přestávkou prosadil poprvé v duelu při početní výhodě Dadonov.

Zkraje druhé dvacetiminutovky se blýskl gólman Gračnar, jenž zlikvidoval sólo Anisimova. Ve 24. minutě se prosadil ranou z kruhu pro vhazování slovinský kanonýr Kopitar a snížil. Jenže před polovinou zápasu znovu vrátil Rusům tříbrankové vedení Šipačov a fanoušci sborné v takřka vyprodaném hledišti se začali radostně bavit mexickými vlnami.

Ty slovinské však zanedlouho potěšil Pance, po jehož ráně přepadl puk Barulinovi přes lapačku a skončil v bráně. Vzápětí mohl Muršak v obrovské šanci duel ještě o trošku více zdramatizovat, ale v tomto případě už byl strážce ruského brankoviště proti.

Povzbuzení ze snížení si Slovinci dokázali přenést i do startu třetí části, při němž hned několikrát ohrozili Barulina. Rusy však povedenou ranou po ledě z mezikruží uklidnil Dadonov a bylo definitivně rozhodnuto. Další šance na ruské straně už stavem nepohnuly, rozdíl ve skóre však na druhé straně ještě ponížil Sabolič.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Ostrava):
Rusko - Slovinsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Kovalčuk (Dadonov, Barulin), 5. Kuljomin (Antipin), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 46. Dadonov (Šipačov, Panarin) - 24. A. Kopitar (Pretnar, Kranjc), 35. Pance, 55. Sabolič (Tičar, Jeglič). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 7557.
Rusko: Barulin - Bělov, Čudinov, Birjukov, Medveděv, Antipin, Kulikov, Jakovlev - Dadonov, Šipačov, Panarin - Plotnikov, Anisimov, Kovalčuk - Mozjakin, Malkin, Kuljomin - Širokov, Tichonov, Tarasenko. Trenér: Oleg Znarok.
Slovinsko: Gračnar - Pretnar, Kranjc, Gregorc, Robar, Kovačevič, Vidmar Štebih, Pavlin - Razingar, A. Kopitar, Muršak - Jeglič, Tičar, Sabolič - Ograjenšek, Mušič, Pance - Verlič, Rodman, Goličič. Trenér: Matjaž Kopitar.

Reklama

Související témata: