Hlavní obsah

Policisté zadrželi 34 podezřelých z přeprodávání lístků na hokej

Praha

Podivné obchody se vstupenkami na hokejové MS skončily zátahem policie. Pražští kriminalisté před zahájením večerního zápasu ČR - Kanada zadrželi před halou ve Vysočanech 34 osob, které podezírají z přeprodávání vstupenek. Drtivá většina z nich pochází ze zahraničí, celkem 32, do případu se proto zapojila i cizinecká policie. ČTK o tom informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Předpokládá, že na služebnách budou ověřování totožnosti pravděpodobných překupníků a výpovědi trvat kvůli počtu zadržených do noci. V neděli policie zadržela kvůli podezření z přeprodávání lístků pět lidí. Před O2 arenou jsou před zápasy lístky ke koupi často za výrazně vyšší cenu, než kolik stály původně. Přeprodávání vstupenek přímo zakazují podmínky pořadatele šampionátu.

Ceny vstupenek od organizátorů šampionátu na zápasy českých hokejistů začínají na 1200 korun. Oba dosavadní zápasy české reprezentace v O2 areně byly vyprodané.

Podle informací Sport.cz před O2 arenou dnes stálo několik překupníků. Za jeden lístek požadovali až 350 eur (přes 9 500 Kč).

Reklama

Související témata: