Hlavní obsah

Podezřelým z přeprodeje lístků na hokej hrozí jen pokuta za přestupek

Praha

Pražská policie propustila všech 34 lidí zadržených v pondělí před zahájením večerního zápasu hokejového mistrovství světa ČR - Kanada kvůli podezření z přeprodeje vstupenek. Za přestupek proti majetku jim hrozí pokuta až 15 000 korun, sdělil dnes ČTK mluvčí policie Jan Daněk. Podezřelí měli u sebe od dvou do 60 lístků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policie České republiky. Ilustrační foto.

Článek

Kriminalisté zadrželi podezřelé před halou ve Vysočanech, kde se hrají zápasy mistrovství světa. Dvaatřicet z nich pochází podle Daňka ze zahraničí, zejména z evropských zemí. Někteří přijeli také kvůli šampionátu, řada ze zadržených má ale zájem pouze na byznysu s lístky.

Ceny vstupenek mluvčí neupřesnil. Některé se prý pohybují pod cenou, jiné překupníci nabízeli za mnohonásobek, než kolik stály původně.

Policisté narazili při prověřování také na prodanou vstupenku, která byla neplatná. "Kupující se na zápas nedostal," dodal Daněk. Kriminalisté proto varují fanoušky, aby nesháněli vstupenky u překupníků. Monitorování obchodu s lístky na černém trhu podle mluvčího pokračuje.

Policie zadržela již v neděli kvůli podezření z přeprodávání lístků pět lidí. Přeprodávání vstupenek přímo zakazují podmínky pořadatele šampionátu.

Ceny vstupenek od organizátorů šampionátu na zápasy českých hokejistů začínají na 1200 korun. Dosavadní zápasy české reprezentace v O2 areně byly vyprodané.

Reklama