Hlavní obsah

Nešlo to, a tak Vůjtek kapitána Kopeckého posadil

Ostrava

Tohle se často nestává. Slovenský trenér Vladimír Vůjtek se už nevydržel dívat na další trápení s hokejovým „trpaslíkem“ Slovinskem a udělal v sestavě ve druhé třetině razantní řez. Kapitána týmu a centra první řady Tomáše Kopeckého nejprve přesunul do čtvrtého útoku místo Tomáše Surového, od úvodu třetí části dokonce útočníka Floridy nechal sedět na střídačce úplně.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Kapitán slovenského týmu Tomáš Kopecký při utkání s Běloruskem před brankářem Kevinem Lalandem.

Článek

„Beru to, když mi to nešlo, tak jsem tam neměl co pohledávat. Kluci hráli velmi dobře a snažil jsem se jim pomoct alespoň na střídačce," zpovídal se Kopecký po zápase. „Neděláme rozdíly, jestli jsem to já, nebo někdo jiný a přesně o tom toto mužstvo je. Kapitán nekapitán, nehraješ dobře, tak sedíš. Nohy mi dneska nešly a musím se podívat, jaké chyby jsem udělal a zlepšit se," říkal Kopecký.

Změny se trenéru Vůjtkovi vyplatily. Tomáš Surový ve třetí části hry dvěma přihrávkami pomohl k obratu k zápasu. Nejprve přihrávkou vybídl ke třetí brance na turnaji obránce Andreje Mezsároše, v závěru stál na začátku vítězné akce, kterou zakončoval přesnou střelou k tyči Marián Gáborík. „Nijak jsem neprožíval, že mě trenér přesunul. Dnes jsem tam hrál já, zítra to může být někdo jiný. Důležité je, že to pomohlo k vítězství," svěřoval se Surový.

Slovensko i ve třetím zápase na turnaji inkasovalo gól jako první a znovu muselo utkání otáčet. Tentokrát se mu to, na rozdíl od zápasů s Dánskem a Běloruskem, povedlo už v řádné hrací době. „Chybí nám lehkost v zakončení. Potřebovali bychom lépe začít, využívat přesilovky, protože tyto situace zápasy rozhodují," upozorňoval autor dvou branek Marián Gáborík. „Proti Norům musíme začít tak, jak jsme hráli ve třetí třetině," dodal.

Reklama

Související témata: