Hlavní obsah

Švédy posílí na MS obránce Granberg z Toronta

Praha

Obránce Petter Granberg z Toronta, který dohrával sezónu na farmě v nižší AHL, doplní kádr hokejistů Švédska na mistrovství světa v Praze. Dvaadvacetiletý šampión ze Stockholmu z roku 2013 je pro výběr trenéra Pära Martse už třináctou posilou z NHL. Po jeho zařazení míří domů zadák Johan Fransson z Rapperswillu, který byl také u zlata před dvěma roky i u bronzu z loňského šampionátu v Minsku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trénink švédské hokejové reprezentace Pär Marts.

Článek

Granberg odešel do Toronta po triumfu před dvěma roky ze Skelleftey, ale působí hlavně v AHL. Za Maple Leafs odehrál v první sezóně jediný zápas a ve druhé dostal příležitost sedmkrát. Za Toronto Marlies v tomto ročníku zaznamenal v základní části v 53 utkáních 15 bodů za gól a 14 asistencí. V pěti duelech play off si připsal jednu přihrávku.

Švédové už mají z NHL v obraně Mattiase Ekholma z Nashvillu, Olivera Ekmana-Larssona z Arizony, Oscara Klefboma z Edmontonu a Johna Klingberga z Dallasu. Dále jsou v kádru útočníci Loui Eriksson z Bostonu, Filip Forsberg z Nashvillu, Jacob Josefson z New Jersey, Anton Lander z Edmontonu, Joakim Lindström z Toronta, Elias Lindholm a Victor Rask z Caroliny a gólman Jhonas Enroth z Dallasu.

Reklama

Související témata: