Hlavní obsah

Chceme Bělorusy ve slavný den porazit, těší se trápící se Malkin

Ostrava

Už více jak dva měsíce nedal útočník Jevgenij Malkin gól. Naposledy se trefil 6. března v utkání, v němž Pittsburgh v NHL porazil Anaheim 5:2. Od té doby ruský bohatýr mlčí. V součtu se třemi zápasy na mistrovství světa, do kterých v Ostravě nastoupil, se obávaný kanonýr netrefil už v osmnácti zápasech v řadě. A otázky na střelecký půst zrovna nepatří do okruhu jeho oblíbených témat. „Samozřejmě že mě to trápí, navíc mi to neustále připomínáte,“ odsekával Malkin po vítězství nad Dánskem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ruský útočník Jevgenij Malkin.

Článek

V zápase proti severskému soupeři ukázal 28letý útočník doposud nejlepší výkon, přihrál na oba góly Sergeji Mozjakinovi, sám se ale znovu střelecky neprosadil. „Ale já se dívám dopředu. Takový je hokej a to se prostě stává. Měl jsem šance a naše formace hrála dobře. Věřím, že v sobotu už gól dám," svěřoval se Malkin.

V utkání se zapojil do několika pohledných akcí. Pokusil si, ačkoliv neúspěšně, zamést puk za záda Sebastiana Dahma ekvilibristicky zpoza branky. „Odpočinul jsem si, pořádně se vyspal a cítil jsem se svěží. Spoluhráči v útoku pro mě hráli, byl jsem hodně na puku, cítil jsem velkou důvěru. Ale i tak to ještě nebylo úplně ono, spoustu puků jsem ztratil. Přesto se mi to už líbilo více, než ty předešlé zápasy," líčil Malkin.

Malkin: Nehrajeme to, co nám trenér říká

Nespotřebovanou energii si největší ruská hvězda vybila v závěru zápasu, kdy se Malkin pustil do potyčky s Oliverem Lauridsenem. „To nebyla žádná bitka. Jen jsme se trochu u branky pošťuchovali, nebylo to nic osobního, ani zvláštního," mávl rukou Malkin. Zároveň ale připustil, ruský tým na turnaji zatím působí hodně vlažně. „Nehrajeme to, co nám trenér říká. Děláme hloupé chyby a po ztrátě puku se nevracíme. Všichni musíme jezdit tam i zpátky a navzájem si na ledě pomáhat. Je potřeba hrát mnohem zodpovědněji," řekl Malkin.

Potěšit své příznivce, kterých se do Ostravy sjelo několik tisíc, mohou hokejisté sborné v den, kdy si Rusko připomíná Den vítězství. „Hrát 9. května zápas je pro všechny Rusy hodně zvláštní. Budeme chtít Bělorusy v tento slavný den porazit, abychom potěšili jak fanoušky, tak naše veterány. Je to velká zodpovědnost," připomněl Malkin.

Reklama

Související témata: