Hlavní obsah

Rakousko - Lotyšsko 1:2 PPLotyši otočili záchranářský duel s Rakouskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Lebler 1 : 0
33. Darzinš 1 : 1
61. Daugavinš 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Lotyšska si připsali na světovém šampionátu v Praze druhou výhru, když zdolali Rakušany 2:1 po prodloužení. Rakušané, kteří v zápase vedli 1:0, vystřídali Lotyše na poslední příčce skupiny.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Lotyšska se radují z gólu.

Článek

Už ve třetí minutě obdržel trest na 2+10 minut lotyšský zadák Jerofejevs, gólman Masalskis však v následném oslabení příliš práce neměl. V šesté minutě se naopak vytáhl jeho protějšek Starkbaum, když vychytal únik Indrašise. V 17. minutě šli Rakušané do vedení, když nehlídaný Lebler dostal puk na kruh pro vhazování a zamířil přesně.

Zkraje druhé třetiny byli Lotyši aktivnější, ale přibrzdilo je oslabení před polovinou zápasu. Krátce poté, co se ocitli v plném počtu, se dočkali vyrovnávacího gólu. Po Daugavinšově nahrávce zakončil Darzinš skrz několik těl před sebou, ale zároveň do odkryté branky. Masalskis se pak vyznamenal proti Leblerovi.

Ve třetí třetině nejprve ztroskotal na Starkbaumovi Daugavinš, v 51. minutě zase zazářil Masalskis při velké šanci Pallestranga. Lotyšský gólman posléze sebral radost i rakouskému kapitánovi Thomasi Rafflovi. Jen minutu před vypršením základní hrací doby měl rozhodnutí na holi i jeho mladší bratr Michael Raffl, i on si ale vylámal zuby na Masalskisovi.

Z prodloužení uběhlo jen 33 sekund a Daugavinš si spravil chuť parádně zacílenou ranou z mezikruží.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Praha):
Rakousko - Lotyšsko 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Lebler (M. Raffl) - 33. Darzinš (Daugavinš), 61. Daugavinš (Darzinš, Galvinš). Rozhodčí: Mayer (USA), Björk (Švéd.) - Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 1:3, navíc Jerofejevs (Lot.) 10 min. Bez využití. Diváci: 12.735.
Rakousko: Starkbaum - Pallestrang, Heinrich, Altmann, Mühlstein, Schumnig, Iberer, Peter - Herburger, M. Raffl, Lebler - Latusa, Komarek, T. Raffl - Rotter, Hundertpfund, Geier - Petrik, Fischer, Cijan. Trenér: Daniel Ratushny.
Lotyšsko: Masalskis - K. Redlihs, Jerofejevs, Galvinš, Sotnieks, Širokovs, Cibulskis, M. Jass - Daugavinš, Džerinš, Darzinš - M. Redlihs, Sprukts, Bukarts - Indrašis, Abols, Cipulis - Berzinš, Saulietis, Skvorcovs - Bajaruns. Trenér: Aleksandrs Belavskis.

Reklama

Související témata: