Hlavní obsah

Švýcar Loeffel přerušil dovolenou v Dubaji. Proti Čechům bude debutovat na MS

Praha

Obránce Romain Loeffel zaplnil poslední volné místo na soupisce hokejistů Švýcarska, kteří budou v úterý večer posledním soupeřem českých hokejistů v základní skupině A na mistrovství světa v Praze. Čtyřiadvacetiletý zadák Ženevy už trávil dovolenou v Dubaji a dodatečně nominace se dočkal poté, co kouč Glen Hanlon zjistil, že nemůže počítat s bekem Deanem Kukanem.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský hokejista Romain Loeffel (vlevo) v přípravném duelu s Ruskem. Teď posílí národní tým na MS v Praze.

Článek

Kukan se zranil v úvodním utkání s Rakouskem, a přestože se zdálo, že by se mohl vrátit do hry, nakonec mu zranění ramena nedovolilo na turnaji pokračovat. Švýcaři přišli na šampionátu také o dalšího beka Féliciena Du Boise a Hanlon se tak rozhodl povolat dalšího zadáka, protože mu jich zůstalo k dispozici jen pět.

"Když budeme mít jedenáct útočníků, dá se s tím hrát, ale s pěti obránci by byl problém," vysvětlil Hanlon v rozhovoru se švýcarskými médii, že nechce riskovat potíže v případě dalších zdravotním problémů. Na soupisku se tak nedostane poslední čekatel v útoku Tristan Scherwey z Bernu.

Loeffel bude na mistrovství světa v úterý proti Česku debutovat a měl by se zařadit i na přesilovky k hvězdě Marku Streitovi. V sezóně si v osmi reprezentačních zápasech připsal pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Reklama

Související témata: