Hlavní obsah

Masalskis: Máme potřebný bod, ale chtěli jsme slyšet naši hymnu

Lotyšský gólman Edgars Masalskis zachránil zákrokem v utkání světového šampionátu proti Francii osm vteřin před koncem svůj tým mezi elitou. I díky jeho zákroku se zrodila remíza, jež do určité míry vyhovovala oběma. Lotyšům stačila k jistotě záchrany, Francie potřebovala dosáhnout na bonusový bod. K tomu nakonec i došlo a sestoupilo Rakousko. Masalskis však jakoukoliv dohodu obou celků popřel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lotyšský brankář Edgars Masalskis

Článek

Lotyši přitom vedli ještě v úvodu třetí třetiny 2:0 a zdálo se, že v klidu dokráčí za výhrou, jež pošle do béčka Francii. "To je hokej. My jsme se snažili ubránit ten pro nás tak potřebný bod. Odvedli jsme svou práci, ale jen částečně, nebylo to stoprocentní. Máme bod, který jsme potřebovali, ale každý z nás chtěl vyhrát," řekl Masalskis po utkání novinářům.

Duel přinesl po vyrovnání Francie na 2:2 celou řadu napínavých okamžiků. "Byl to bláznivý zápas. A hodně napínavý, zároveň plný stresu pro každého, kdo byl na ledě. Jen je špatné, že jsme nevyhráli. Bylo by pěkné zakončit tu účast tady výhrou, slyšet lotyšskou hymnu a vracet se domů s o něco lepší náladou. A my jsme ji slyšet chtěli," prohlásil pětatřicetiletý rodák z Rigy.

Sám inkasoval ze všech tří nájezdů Francouzů, ale osm vteřin před vypršením základní hrací doby zachránil remízu, když chytil samostatný únik, při němž se na něho řítil osamocený Julien Desrosiers. "Jen jsem prostě věděl, že ten puk musím chytit. Jinak sestoupíme. Bylo to něco a nevím, jak to více popsat. Ale to je má práce chytat puky. A já to miluju," podotkl Masalskis.

Gólman se zkušenostmi z české extraligy působil v minulém ročníku v Dinamu Riga v KHL a švýcarském Ambri. O své další budoucnosti však zatím jasno nemá, i když se objevily i spekulace o tom, že míří do Sparty.

"Momentálně nevím, co bude. Musím zavolat svému agentovi a optat se, jaká je situace. Během celého MS jsem s ním nemluvil, takže vážně nevím, jestli mám nějaké nabídky nebo ne. Ale hokej stále miluju a chci i nadále hrát, takže snad se něco zajímavého objeví," věří Masalskis.

Reklama

Související témata: