Hlavní obsah

Olympiáda se blíží, do Tokia připluly obří kruhy

Tokio/Praha

Letní olympijské hry 2020 v Tokiu se pomalu ale jistě blíží. Do startu věhlasné sportovní akce zbývá půl roku. Organizátoři v pátek v dějišti her nainstalovali obří olympijské kruhy. Na to, jak robustní konstrukce doplula do hlavního japonského města, se můžete podívat ve videu níže.

Do Tokia připluly obří kruhy

 
Článek

Pět propojených kruhů měří 15,3 metru na výšku a 32,6 metru na délku. Organizátoři konstrukci nainstalovali v pátek ráno přímo v Odaiba Marine Parku, kde budou probíhat soutěže v triatlonu a dálkovém plavání.

„Rozhodli jsme se nainstalovat olympijské kruhy nyní, protože chceme, aby to byla první věc, kterou uděláme v olympijském roce. Na toto místo jsme je umístili proto, že je zde mnoho závodišť a v pozadí můžete vidět tokijské památky, jako jsou Duhový most a Tokijská věž," řekl k páteční akci ředitel pro plánování a propagaci tokijských her Keniči Kimura.

Vláda si od včasné instalace masivních kruhů slibuje navození patřičné slavnostní atmosféry. Olympijské hry v Tokiu proběhnou od 24. července do 9. srpna. Paralympijské hry pak v japonské metropoli budou následovat, začnou 25. srpna.

Reklama

Související témata: