Hlavní obsah

Skokanská noční můra. Reprezentantka totálně zpackala boj o finále

Tokio/Praha

Kanadská závodnice ve skocích do vody z třímetrového prkna Pamela Wareová nebude na svou premiéru pod pěti kruhy vzpomínat v dobrém. Snaha probojovat se do pondělního finále na olympijských hrách v Tokiu pro ni skončila katastrofou. Za totálně zpackaný pokus v rozhodující moment kvalifikace inkasovala 0,0 bodu. Na její smolný počin se můžete podívat ve videu uvnitř článku.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kanaďanka Pamela Wareová plachtí vzduchem, takto si svůj nejdůležitější skok v kariéře nepředstavovala.

Článek

Osmadvacetiletá rodačka z Québeku si na svůj závěrečný pokus připravila skok s obtížností 3,5.

Něco se ale fatálně pokazilo a Wareová místo salt z pružného prkna předvedla podivný let připomínající „holubičku".

Verdikt sudích byl nemilosrdný. Výsledek 0.0 znamenal pro Kanaďanku smutný konec v soutěži. Něco podobného se ve stejném závodě „podařilo" i Mexičance Arantxe Chávezové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pamela Ware (@pamelaware1)

Wareová nakonec svůj nezdar vzala sportovně. Skrz sociální sítě pozdravila z olympijské vesnice fanoušky a všem poděkovala za podporu, kterou se jí po smolném momentu dostalo.

„To, co předvádíme v soutěži, je jen malý zlomek toho, co všechno děláme, abychom byli tam, kde jsme," mrzely jí roky práce, které přišly vniveč kvůli jedné chybě.

Olympijský závod ve skocích z třímetrového prkna ovládla v pondělí Číňanka Š' Tching-mao, která obhájila zlatou medaili z Ria.

Reklama

Související témata: