Hlavní obsah

Suvenýrů z Tokia moc nepřivezla, stříbro Vondroušové stačí. Kam spěchala po příletu?

Praha
Aktualizováno

Tenisová Štvanice jásala. Letiště Václava Havla rovněž. Domů se z Tokia vrátila stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová a bylo z toho pozdvižení. Ve frontě gratulantů stáli i dva prezidenti: bývalá hlava státu Václav Klaus, který je prezidentem domovského klubu Vondroušové I. ČLTK, a také prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Byla jsem kousek od toho do Tokia nejet, tohle je krásná odpověď, říká Markéta VondroušováVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

TK se stříbrnou medailistkou Markétou Vondroušovou

„Všichni si tady pamatujeme Markétu na kurtech jako malou holčičku. Už tehdy bylo vidět, jak strašně bude dobrá. Teď jsme seděli u televize, drželi palce a slzeli," nechal se slyšet Klaus, který měl pro klubovou hvězdu obří pugét.

Na úspěšné tenistce ještě bylo znát, že doma zatím stačila naspat sotva pár hodin. Nezapomněla ale poděkovat svému trenérovi Janu Mertlovi, šedé eminenci v pozadí Jiřímu Hřebcovi i kondičnímu kouči Michalu Vágnerovi, který ji skvěle připravil. V Tokiu, kde tenistky ve vedru kolabovaly, dokázala vydržet se silami.

„Těch zážitků mám hodně. Stačila jsem poznat baskeťáky, kteří byli skvělí, uvolnění. Nejhezčí ale bylo, když na mě naše výprava čekala po finále. Mám to natočené na videu. Bylo to úžasné přivítání," tvrdila Vondroušová.

Z turnajů si často vozí tenisky do sbírky. Z Japonska žádný další pár ale nepřibyl. „Mám medaili, to stačí," usmála se držitelka stříbra. Borůvkové knedlíky od babičky jsou každopádně v plánu na úterý. A ve čtvrtek už odlet za oceán, kde pokračuje sezona na betonech.

Reklama

Související témata: