Hlavní obsah

TEST: Bunda Kari Traa Sofie Hybrid ‒ čistě dámská záležitost

Linda HumlováSport.cz

Smutná zpráva pro masochisty, šťastná pro všechny ostatní. Vysokým teplotám definitivně odzvonilo, a tak je na čase se opět pořádně opřít do sportu, který nás zahřeje, i když ranní teploty začínají klesat k nule. Nespornou výhodou podzimního a potažmo zimního období je, že přímo vybízí k obměně nového sportovního šatníku, protože s podprsenkou a tílkem si zkrátka už nevystačíte. To už je parket pro každou správnou ženu. A co chcete ještě více, je nová sportovní bunda od Kari Traa, je totiž funkční, tak akorát teplá, a navíc růžová.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Sportovní bunda Kari Traa Softie Hybrid

Článek

Sportovní bunda typu Sofie Hybrid je, jak už název napovídá, spíše takovým hybridem mezi klasickou bundou a mikinou. Je složená z volných pletených rukávů, které umožňují naprostou volnost pohybu a zatepleného středu, který uchovává teplo ve středu těla i v chladnějším počasím. Výhodou je i prodloužená zadní část bundy, která sahá do půlky hýždí a chrání tak před prochladnutím. Podobný účel má mírný stojáček, který při pohybu nijak neškrtí, ale naopak příjemně chrání krk proti větru. Užitečné jsou i klasické otvory na palce, které vás nebudou škrtit ani v případě, že máte oproti tělu nepoměrně dlouhé ruce stejně jako já.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Sportovní bunda Kari Traa Softie Hybrid - detail zpředu.

archiv autorky

Co se týče negativ, na bundě mi chybí kapuce, kterou poměrně ráda využívám, když běhám v přírodě. Ale tu můžete poměrně snadno nahradit čepicí nebo případně čelenkou. Také jsem si nevšimla reflexních prvků, tudíž je potřeba mít nějaké alespoň na legínách či jiném typu oblečení, abyste byly ve tmě vidět.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Sportovní bunda Kari Traa Softie Hybrid - detail zezadu.

archiv autorky

Při samotném běhu bunda nikde neškrtí ani netáhne. Velkou výhodu vidím i v tom, že je lehká a při nošení o ní v podstatě nevíte. Její přednosti prakticky oceníte nejvíc až ve chvíli, kdy začne opravdu foukat. Zateplený střed bundy má totiž tu výhodu, že vás zbytečně nepřehřívá, ale zároveň chrání i před prudšími nárazy větru. Co se týče deště, tam bych na bundu až tolik nespoléhala. Přestože jsou látkové rukávy podle výrobce voděvzdorné, na delší běhy bych raději zvolila klasickou běžeckou šusťákovku s membránou.

Materiálově se bunda skládá ze 75 % polyesteru, 15 % viskózy a 9 % elastanu. Další části bundy jsou pak tvořené z polyamidu a opět polyesteru. Bunda je dostupná ve velikostech od XS do XL. pokud ale máte větší hrudník, doporučuji sáhnout po větší velikosti, než nosíte normálně, protože střed bundy není elastický a je koncipován spíše pro zmrzlé severské hrudníky.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Sportovní bunda Kari Traa Softie Hybrid - pohled na prodloužené rukávy.

archiv autorky

Celkově bych bundu ohodnotila jako ideální do studenějšího, avšak suchého počasí, protože běhat v dešti se v ní podle mého názoru dá těžko, a to i přes to, že výrobce slibuje voděvzdorný materiál. Velkou výhodou bundy ale je, že bude určitě vhodná i na jiné typy sportů a půjde nosit i pod lyžařskou bundu, pokud opravdu přituhne. K bundě si navíc můžete pořídit ladící legíny, o těch ale bude řeč zase jindy.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Sportovní bunda Kari Traa Softie Hybrid - zboku.

archiv autorky

PLUSY
Příjemný materiál
elastické rukávy
hezké barevné provedení
díry na palce
MINUSY
postrádá reflexní části
nemá kapuci
CENA
3699 korun

Reklama