Hlavní obsah

A Česko běží. Dáte v Prostějově královskou trojkombinaci?

Praha

Běhá se všude. Někde pod hlavičkou klubů, jinde třeba jen zavřou za sebou dveře a vyráží do polí, parků, lesů. V České republice je přes 600 obcí. Malé, velké až po velká města. Prostějov patří mezi ty větší. A zde jsou nadšenci běhající pod hlavičkou Maratónský klub Prostějov.

Foto: www.mkprostejov.cz

A Prostějov běží. Připravit...

Článek
Fotogalerie

Pokud se i vy chcete pochlubit svými závody, tratěmi, které běháte, můžete. Chcete ukázat svůj klub, běžecké město, zajímavosti? Není nic lehčího. Stačí napsat na behani@sport.cz.

Prostějovský klub absolvuje tento rok osm závodů. "Maratónský klub Prostějov pořádá ročně několik závodních i nezávodních akcí pro amatérské běžce všech věkových i výkonnostních kategorií. Naše závody získávají na popularitě, a každý rok se jich účastní více a více běžců," říká Andrea Plachá.

Mezi populární patří také Hloučela 3.6.9. Na první pohled jde možná o matematický příklad, ale tak to není. Máte tři, vlastně čtyři volby. Tři, šest a devět kilometrů. Kdo má natrénováno, může prubnout „Královskou disciplínu". Je to snadné. Všechny distance si dáte postupně - dezert, polévka a nakonec hlavní nejdelší menu.

Hloučela - vytrvalostní kros v atraktivním terénu

„Závodníci se účastní postupně všech tří hlavních závodů a jejich časy se sčítají. Jedná se o velmi napínavý a opravdu náročný běh, při kterém někteří překvapí sami sebe," usmívá se Andrea Plachá.

Pokud si chcete vyzkoušet tuto trojkombinaci, máte šanci 24. května. Kdo se přihlásí, čeká ho vytrvalostní kros v atraktivním terénu Lesoparku Hloučela.

V loňském roce běželo tři kilometry sedmnáct běžců. Šest kilometrů šestatřicet nadšenců, devítku zvolilo sedmadvacet statečných a jedenatřicet zvolilo královskou trasu.

Kolik to bude letos?

Reklama

Související témata: