Hlavní obsah

„Běhající monstrum“ překonalo světový rekord v sedmidenním běhu na páse

Gänsedorf/Praha

Extrémní vytrvalec Rainer Predl v sobotu úspěšně zakončil svůj „The Monster Project“. Pětadvacetiletý běžec vydržel na páse běžet sedm dní v kuse a za 168 hodin se mu podařilo zdolat neskutečných více než 852 kilometrů. Jeho původní plán překonat za sedm dní magickou hranici jednoho tisíce kilometrů vzal sice za své, i tak se ale Predl stává světovým šampiónem v této mírně řečeno netradiční disciplíně. Původní světový rekord 833 km se mu podařilo navýšit o necelou dvacítku.

Foto: facebook: Rainer Predl

Rainer Predl je velký bojovník. S velkou výdrží.

Článek
Fotogalerie

Predlem zdolanou vzdálenost byste urazili, kdybyste například běželi z Prahy do Amsterdamu. Predl však za celou dobu neopustil posilovnu. Nutností je přísná disciplína a odolnost vůči stereotypu ‒ a ano, i vůči bolesti. Opomenout nelze ani spánkovou deprivaci. Kdo prožil náročný týden, v němž se mu podařilo naspat pouhých 15 hodin sladkého spánku, tedy něco málo přes dvě hodiny denně, může si přibližně představit, jak se asi Rainer Predl cítil.

I přes postupující bolesti v levé noze nikdy nepomyslel na předčasné ukončení svého běhu. Svou zásluhu má na tom jistě i vynikající německý běžec Robert Wimmer. Vítěz závodu na 5000 km Trans Europe Run Predla doprovázel po poslední a nejtěžší dva dny. Komu z nás by to nepropůjčilo křídla?

Nic než postel

Predl svým výkonem vyběhal nemalé finanční prostředky pro jeden dětský hospic v Rakousku a dobrovolné hasiče v Lassee. Našlo se mnoho sponzorů i soukromých dárců, kteří jeho výkon podpořili fixní částkou za každý jeho uběhnutý kilometr.

Po uplynutí svého „monstrózního týdne" se Predl ze všeho nejvíce těší „obrovsky na postel a gauč, prosté nicnedělání". Od běhání si extrémní vytrvalec plánuje dát nejméně na měsíc pauzu, kterou bude po pohybové stránce vyplňovat nanejvýše jízdou na kole či plaváním.

Redakce Běhání.Sport.cz se připojuje ke gratulantům a obdivem odhazuje své běžecké kšiltovky v dál!

Používáte ve svém tréninku také běh na pásu?
Ano, pravidelně.
17,1 %
Spíše zřídka, jen v nouzi.
12,3 %
Ne, nebaví mne to.
70,6 %
Celkem hlasovalo 2902 čtenářů.

Reklama