Hlavní obsah

TEST: Běžecká ledvinka Adidas Run Yur Belt

René KujanSport.cz

Tu situaci asi známe všichni. Vyrazíme ven na svůj pravidelný běh, stojíme před domem a nerozhodně převalujeme v ruce svazek klíčů. Na vaše běžecké oděvní součástky někdo zapomněl našít o pár kapes navíc. Na celém těle máte jednu malou kapsičku, kam jste stěží nacpali o něco větší půlku svého chytrého mobilního telefonu. Do stejné kapsy ale klíče nedáte, nechcete si přeci poškrábat display. Co teď?

Foto: adidas.com

S ledvinkou zaujmete na první pohled.

Článek
Fotogalerie

Řešením může být malá šikovná přídavná kapsa ‒ ledvinka. Ledvinek existuje bezpočet druhů, tvarů a velikostí. Na klíče a nějaký ten kapesník si ale dvanáctilitrového otesánka asi pořizovat nebudete.

Na kratší výběhy, kdy budete potřebovat někam umístit kupříkladu telefon a balení papírových kapesníčků, se bude hodit novinka od adidasu.

Vidět a být viděn

Běžecké zavazadlo Run Yur Belt zaujme na první pohled. A už z velké dálky. Má totiž jedovatě oranžovou barvu křičící do celého světa. To je její první výhoda ‒ pokud potřebujete být vidět (a to potřebuje každý běžec), jste na dobré adrese. Za denního světla budete neodvratně přitahovat množství pohledů, a tudíž také pozornosti řidičů motorových vozidel či bicyklů. V noci vás ledvinka také nenechá na holičkách. Logo na jejím boku je totiž reflexní.

V jednoduchosti je síla

Ledvinka má vcelku jednoduchý střih. Jediná podlouhlá kapsa na jednocestný zip je uvnitř rozdělena textilní přepážkou. Kapsička je upevněna na elastickém popruhu ve stejné barvě, který ze zapíná masivní přezkou netradičního tvaru velkého písmene X. Právě elasticita pásku je další výhodou. Umožňuje velmi snadnou manipulaci a přetahování kapsičky zezadu dopředu a obráceně. Ledvinka neškrtí a přizpůsobuje se oblečení i například měnícímu se objemu vašeho udýchaného břicha.

Při běhu ledvinka dobře přiléhá k tělu běžce, téměř s ním splývá. Nepřekáží a dobře rozkládá hmotnost i těžší elektroniky. Na závodech lze její elastický popruh využít také k upevnění startovního čísla a nahradit tak vlastně další speciální součástku běžeckého oděvu, držák startovního čísla.

Yur Belt je vyroben ze 100% polyesteru. Katalogová cena je 399 korun.

Reklama

Související témata: