Hlavní obsah

Barman bojoval devatenáct měsíců, potkal medvědy, srazilo ho auto. Přežil

Praha

Britský barman Kevin Carr odhodil limetku, naposledy otočil pípou a totálně změnil svůj život. A když změnil, tak absolutně. V červenci 2013 se oblékl, vzal vozík a vyběhl. A běžel a běžel. Od té doby dokončil v průměru jeden a čtvrt maratónu denně. Vytvořil světový rekord. Uběhl 16 300 mil za 621 dnů a potřeboval na to 16 párů bot.

Foto: hardwayround.com

Kevin Carr na své cestě. Odvážné cestě.

Článek

Celé jeho tělo poznalo 26 232 307 metrů! Pro tento rekord potřeboval 36 miliónů kroků za posledních devatenáct měsíců.

Pětatřicetiletý nadšenec pochází z Woolacombe v Devonu. Žádná podporovaná cesta a sponzoři za zády, on spoléhal na štědrost lidí, které potkal na své cestě. A že ne vždy bylo veselo, bylo i neveselo.

„Vždycky jsem chtěl vědět, jak daleko můžu jít, jaký je limit pro výdrž. Jednoduše chci jen držet rekord nejrychlejšího muže na světě. To je nejčistší test odolnosti, je to přirozený limit planety Země," řekl Carr pro The Independent.

Na začátku března byl sedm dní za svým pečlivým plánem, ale podařilo se mu najít síly a přidal. Běžel 44 mil denně a dostal se zpět.

Psi v Maďarsku a medvědi v Kanadě

Během své dlouhé cesty proběhl šestadvacet zemí. Proběhl Evropou, Austrálií, Novým Zélandem i Jižní Amerikou. Po většinu času byl jeho společníkem vozík, kde měl svůj stan.

Proč taková cesta? Muž se pustil do epického dobrodružství, aby získal finance na charitu, protože sám poznal, jaké jsou deprese. Cílem pro něj nebyly jen peníze, ale chtěl dokázat, že někdo může být nemocný, ale to neznamená, že má slabou mysl.

„Tlačil jsem své unavené nohy skrz většinu Evropy, Indii, Austrálii, Nový Zéland, Kanadu, USA. Potkal jsem pěkné ale i děsivé věci. Například volně žijící psy v Rumunsku, dále extrémní klimatické podmínky. Nejděsivější ze všeho byl ale pohled do tváře medvědům v Kanadě. Také jsem trpěl, měl jsem úžeh v Indii, dvakrát mě srazilo auto," řekl bývalý barman.

Reklama