Hlavní obsah

Neuvěřitelný vousáč pokořil království. Poté si naordinoval steak, pivo a whisky

Triatlon, na který musíte mít natrénováno, žaludek a hlavu. Jinak by vás nenapadlo přejet na kole Velkou Británii, poté plavat podél břehů a nakonec ji přeběhnout. Zarostlý vousáč Sean Conway to dal, před pár dny doběhl 1000 mil (1609 kilometrů) za 44 dní.

Foto: Facebook: Sean Conway

Sean Conway v cíli. Uf, konečně nemusí běžet.

Článek
Fotogalerie

Stále běžící jako legendární Forrest Gump, tak se mohl cítit čtyřiatřicetiletý dobrodruh. Na počátku této fyzické trilogie bylo překonání Velké Británie od severu k jihu na kole. Poté plavání a skládačku doplnil během, tím nejpřirozenějším pohybem.

„Byla to jedna z těch výzev, kdy budete nenávidět každý okamžik, ale když se podíváte zpět, uvědomíte si, že to bylo legrační," pronesl o své cestě Conway pro server gloucestershireecho.co.uk.

Běžecké boty nazul v John O'Groats 21. března, do cíle se dostal 3. května. Na druhém konci království se mohl konečně zout a zastavit. „Krajina byla úžasná, potkal jsem pár skvělých lidí, ale uběhnout 1000 mil za 44 dní je těžší, než jsem si myslel," přiznal běžec, pro kterého bylo posledních pár dní nejobtížnějších, protože se musel potýkat jak s únavou, tak s kopci. K tomu boj s počasím, když byl bombardován větrem a deštěm.

Steak, pivo a whisky za odměnu

„Zapomněl jsem na klíčové věci jako jídlo, spánek i pití, ale chtěl jsem to dokončit bez ohledu na to, co se děje," přiznal.

Dokázal to. V cíli na něj čekalo více než sto obdivovatelů. „Konec byl docela emotivní, připadal jsem si trochu jako Forrest Gump," usmál se po velké dřině Conway, který musel nečekaně řešit dilema v cíli.

„Část mě chtěla jít na party, ale nohy řekly ne." Přesto se odměny dočkal, věděl, co si má naordinovat. „Steak, pivo a whisky, to je nejlepší způsob oslavy," dodal a šel se odměnit po výkonu, kdy v průměru denně uběhl více než 36 kilometrů.

Reklama

Související témata: