Hlavní obsah

Život běžce bez vesmírných družic a mobilních aplikací? Nemožné!

René KujanSport.cz

RunCzech, organizátor největší série běžeckých závodů v Čechách, právě spouští novou mobilní aplikaci. A jak jinak než pro běžce a jejich libůstky. Software toho umí mnohem více než jen změřit kilometry nebo čas na základě údajů z GPS. Asi vůbec nepřekvapí, že propojuje funkci sporttesteru se vším, co se kolem běhu, maratónu a půlmaratónů děje.

Foto: Image.cz

Tváří nové aplikace a Mattoni Free Run je Vojtěch Bernatský.

Článek
Fotogalerie

Aplikace má ambice stát se nepostradatelným průvodcem každého aktivního běžce v české kotlině. Hned první položka menu vás vtáhne do víru dění a runnerských vášní - Novinky přinesou zprávy z celé palety sociálních sítí. Dozvíte se tak o různých akcích a neunikne vám žádný z blížících se závodů. Zahrnuty budou i lákavé nabídky partnerů projektu. Svým pobíháním můžete sbírat body a za ně dostávat užitečné dárky od partnerů.

Události přinesou chronologický přehled, jakýsi kalendář všech akcí RunCzechu. Zahrnuty jsou všechny závody, tréninky, přednášky a další akce v Running Mallu, hlavním sídle organizátora pražského maratónu. Bonusem navíc je možnost vytvářet i své individuální akce, které můžete zpřístupnit také ostatním. Jde tedy o potenciální líheň dalších a dalších běžeckých tradic.

Zvláštní položka, která zasluhuje pozornost všech, kdo chtějí trénovat a poměřovat síly na vybraných pětikilometrových okruzích. Mattoni FreeRun v sobě zahrnuje trasy po celé republice. Aplikace provede uživatele Runners ID trasou, změří jim čas a porovná výsledky s ostatními, kdo kdy trať vyzkoušel. Aplikace má také kontrolní body na trase, takže vás přesně pohlídá a nikoho nenechá švindlovat. Na trať můžete vyběhnout sami nebo pozvat kamarády či kolegy z práce a zasoutěžit si i v kolektivu.

Přehledně budete mít na jedné ze záložek uvedeny také svoje výsledky v závodech RunCzech. A na své si přijdou jistě i běžci netoužící již více po pověstné osamělosti. Pro ně jsou připraveny záložky Spoluběžci a Skupiny. Lze tak vytvářet vlastní běžecké komunity či hledat parťáka na jakýkoli závod či štafetu.

Důležité informace obsahuje také záložka Etiketa. Obsahuje základních jedenáct nejužitečnějších rad pro běžce, účastníky závodů. Stručně by se dala charakterizovat asi jako „Kterak si závod užít a nezabránit ostatním, aby učinili totéž".

Ke správnému a plnohodnotnému využívání aplikace budete potřebovat takzvanou „běžeckou občanku" neboli Runners ID. Jde o virtuální průkaz, který dovoluje propojit vaše jméno se všemi vašimi výsledky, objednávkami, platbami, startovními čísly, závody a podobně. Jakmile máte vytvořený svůj běžecký profil, vše potřebné najdete na jednom místě, ať už v mobilu nebo na počítači.

Reklama

Související témata: