Hlavní obsah

Jsi z ocele? Tak jako dávní bojovníci Sparty? Tak na start!

Praha

S drsnými překážkovými závody se poslední dobou, zdá se, roztrhl pytel. Není také divu, nalézají stále větší oblibu mezi běžci i mezi milovníky extrémních sportů. O to více snad potěší, že Reebok Spartan Race zamíří letos poprvé také na Hanou. Extrémní překážkový běh se bude konat na začátku černa v Litovli.

Foto: Reebok Spartan Race

Spartan Race právě začíná!

Článek
Fotogalerie

Celkem sice čeká na účastníky „jen" pět kilometrů, ale při započtení patnácti náročných překážek jistě nepůjde o procházku zámeckým parkem s pávy a fontánkami. Ty nejrychlejší z nejrychlejších očekávají organizátoři v cíli zhruba po čtyřiceti minutách. Někomu ale na zdolání trati budou sotva stačit i dvě hodiny.

Účastnit se mohou jednotlivci i celá družstva. Přesnou trasu se ale dopředu nedozvíte. Moment překvapení k těmto závodům prostě patří. Jisté je, že zažijete tvrdý chlebíček obyvatelů starověké Sparty, poběžíte vodou, budete se brodit bahnem a zdolávat náročné překážky. Síla, rychlost, zručnost, to jsou jen některé z vlastností, které v sobě budete muset rychle odhalit. Samotná pevná vůle a vytrvalost by nemusela na úspěšné absolvování závodu stačit.

Zrod v Americe

První závod seriálu Spartan Race se uskutečnil poměrně nedávno, v roce 2010 ve Spojených státech. Existují různé úrovně obtížnosti a délek - Sprint, Super a Beast. V Litovli se zatím můžete těšit na Sprint, nejméně náročnou variantu. Na Ultra Beast už budete muset vycestovat za hranice. Dvaačtyřicet a více kilometrů společně s náročnými překážkami trvá těm nejlepším kolem sedmi hodin.

Pro každého něco

Litovelského závodu se mohou zúčastnit všichni zdraví jedinci, jimž bylo alespoň 15 let. Po celé trase budou k dispozici pořadatelské služby připravené pomoci sportovcům v nesnázích. Pokud přežijete až do cíle, dostanete tričko, medaili a ti plnoletí také pohár osvěžujícího pěnivého moku.

Ale ani mladší patnácti let nemusejí uhánět domů s brekem. Pro ně je totiž připravený dětský závod ve dvou věkových kategoriích 4 - 8 let a 9 - 14. A organizátoři slibují, že se u nich v Litovli rozhodně nebude nudit ani ten, kdo přijel jen fandit nebo se na závody pouze podívat.

Více informací na stránkách www.spartan-race.cz.

Reklama

Související témata: