Hlavní obsah

Musí pít alkohol, jinak prohraje. Postavil se za něj i americký miliardář

Praha

Je mu 22 let, je kanadským studentem, běhá, má rád pivo a za zády mu stojí společnost, kterou vlastní Warren Buffett, jeden z nejbohatších lidí této planety. Lewis Kent překonal světový rekord na jednu pivní míli. Zaběhl čas 4:51,9. „Myslím, že to je úžasné. Čím větší pivní míle budou, tím bude větší zábava," nechal se slyšet pivní rychlík pro Runners World.

Foto: Facebook: Lewis Kent

I takto mohou vypadat běžecké závody. Bez piva ani ránu.

Článek

Kent má kliku. Firma Brooks, kterou vlastní Věštec z Omahy, jehož finance se pohybují v miliardových dolarových částkách, se rozhodla, že své běžecké oblečení, boty a přízeň věnuje i tímto směrem.

Mladý student navštěvuje v Ontariu University of Western, svoji první míli běžel pro zábavu, dal ji za šest minut. Tento čas mu přišel dobrý, tak začal brát tuto disciplínu vážně, protože čas 5:30 ho mohl kvalifikovat na světový šampionát.

„Upřímně, v loňském roce jsem si myslel, že to bude jen jedna mezinárodní pivní míle," přiznal. Neměl představu, jak se může rozmáchnout tento sport. Ukázal se na dráze i v San Francisku. Přátelé mu navrhli, aby se spojil se sportovním agentem, zda by mu získal sponzora. Poprvé se setkal s firmou Brooks v říjnu.

„Kultura běhu a piva není nic nového," řekla k tomu pro businessinsider.com Jenine LaFayetteová, marketingová manažerka firmy pro Kanadu.

Pivní míle měří 1600 metrů, zahrnuje vypití piva (355 mililitrů) před každým ze čtyř kol. Běhá se standardních 400 metrů na oválu.

Warren Edward Buffett
85 letý Buffett je přezdíván jako Věštec z Omahy či Zázrak z Omahy. V roce 2007 jej časopis Time uvedl v seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa. V roce 2008 byl podle žebříčku, který sestavuje časopis Forbes, nejbohatším člověkem na světě. V roce 2014 mu jeho majetek zajistil 2. místo. Jeho současný majetek je odhadován kolem 72,7 miliard dolarů a dělá ho 3. nejbohatším člověkem na světě. (zdroj: wikipedia.org)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články