Hlavní obsah

Frajer vyrazil na závody v drahém obleku. Světový rekord překonal o 18 minut!

Nestává se tak často, abyste na atletických závodech viděli sportovce v něčem jiném než v elastických dresech s potisky sponzorujících firem. Juki Kawauči dorazil na závody excelentně upraven - střih vlasů podle poslední módy, černé brýle, běloskvoucí košile s kravatou, černý oblek na míru. Nechyběly ani bílé rukavičky. A na nohách? Samozřejmě sportovní boty. Celé černé. Elegán si to může dovolit. Patří mezi nejlepší a nesponzoruje jej ani jedna firma.

Foto: Twitter @pinobubu

Elitní běžec si může dovolit být za elegána.

Článek

Kawauči je ve svém rodném Japonsku dobře znám a mnohými obdivován. Pro nemálo z nich je národní hrdina. Rozhodl se totiž vydat na nelehkou dráhu elitního maratónského běžce bez jakéhokoli sponzoringu korporací. Snad jako jediný nemusí nosit obrandované oblečení s logy firem. Rozhodl se pro čirou svobodu. Chodí do práce na plný úvazek jako kdokoli jiný a k tomu trénuje jako elitní běžec. Maratón umí i za 2 hodiny 8 minut (mimochodem čas, který ještě žádný Čech nikdy nezaběhl).

Nyní na Kuki Half Marathonu dosáhl i přes svůj pro běh zcela nepraktický oděv času 1:06:42. O celých osmnáct minut překonal oficiální rekord pro zdolání půlmaratónu v obleku. Má to jen jediný háček. Trasa půlmaratónu Kuki není oficiálně certifikovaná, takže do Guinnessovy knihy rekordů se Kawauči nedostane. Nevypadá však, že by ho to nějak trápilo. „Jsem šťastný, že jsem rekord překonal, i když neoficiálně. V obleku jsem se příšerně potil, bylo to únavné. Ale lidi kolem to nesmírně bavilo."

Kawauči neustále dokazuje, že i přes své rozhodnutí ohledně sponzorů skutečně patří mezi elitu. Před třemi lety se stal kupříkladu prvním člověkem, který kdy uběhl dva maratóny pod 2 hodiny 10 minut během pouhých dvou týdnů. Šest dnů před půlmaratónem à la „man in black" zaběhl Lake Biwa Mainichi Marathon za necelé 2 hodiny 12 minut, tentokráte bez obleku. A co vy? Jaký zvolíte outfit, až se budete chystat na zdolání světového rekordu?

Jaký zvolíte outfit, až se budete chystat na zdolání světového rekordu?
Klasické oblečení odpovídající mému sportu.
12,1 %
Večerní róbu. Bez ohledu na pohlaví.
7,3 %
Pohodlný společenský oděv, hraji totiž šachy.
5,5 %
Myslím, že Sandokanův úbor by mohl být přiměřený.
8,5 %
Kroužkovou zbroj.
66,6 %
Celkem hlasovalo 1335 čtenářů.

Reklama

Související témata: