Hlavní obsah

TEST: Puma PWR Shape Cardio. Podprsenka nejen pro běhání

Praha

Běhám ráda, dlouho, a jelikož bohužel patřím k vyvinutější části ženské populace, vybrat správnou podprsenku na běhání je někdy větší než velký problém. Doma jich už pár mám, ale těch kvalitních není nikdy dost, a tak zkouším neustálé nové typy a značky. Poslední pokus padl na model Puma PWR Shape Cardio. Vždy řeším s každou novou značkou velikost. Většinou zvolím S, u tohoto typu jsem se nakonec rozhodla pro M.

Foto: puma.com

Podprsenka Puma PWR Shape Cardio.

Článek
Fotogalerie

Podprsenku jsem pořídila v nejchladnějším měsíci tohoto roku, to byl leden, a tak jsem se rozhodla odvézt ji sebou na hory a vyzkoušet prvně na svahu. Jako součást lyžařského kompletu padla výborně, tvarově i velikostně. Materiál byl příjemný a savý, takže i přes zpocená záda jsem neměla pocit mokré látky na sobě. Ovšem není sport jako sport.

Další test proběhl o pár dní později, kdy jsem ji použila za tím správným účelem, za kterým jsem ji pořídila. A to je běh. I přes pár běžeckých zkušeností jsem špatně odhadla možné komplikace s novým kusem oblečení a i tak natáhla krok. Na první pohled a pocit se nic nezměnilo.

Tvar i velikost se zdály být v pořádku, materiál také stejně příjemný, funkční. Nicméně po desátém kilometru se začaly projevovat i nepatrné neduhy spojené s provedením, na druhou stranu i s již zmiňovaným objemným poprsím. Navíc běhání není zafixovaný pohyb, kdy člověk sedí nebo stojí a podprsenka nemá tak náročný úkol upevnit výplň.

Poskakováním a svižným dynamickým pohybem potřebují prsa co největší oporu, pevná, silná ramínka a vše potřebné k tomu aby otřesy a dopady zmírnila na maximum. V tomhle smyslu a účelu mě tato podprsenka bohužel trochu zklamala. Ramínka jsou zbytečně dlouhá, bez možnosti zkrácení, čímž ubírají na pevnosti, ačkoliv musím ocenit zapínání na zádech nastavené na tři možnosti upnutí.

PLUSY
Materiál
Propracovaný tvar
Design
MÍNUSY
Dlouhá ramínka
Po běhání byla odřená záda a místa pod prsy
CENA
Okolo 1000 korun

Obvod tedy drží správně ale podélně od ramen na hrudník je problém. Potíže jsem zaznamenala taky ve spodní, tedy hrudní části. Při samotném běhu jsem cítila nepříjemné škrábání a pálení. Po zdolání dvaceti kilometrů trasy jsem svlékla podprsenku a kromě bolavých namožených prsou jsem v místě, kde podprsenka je největší oporou - těsně pod prsy - se objevila krvavá a sedřená místa. Na zádech totéž. Jít se vyklusat na pár metrů, kilometrů, minut velmi volným tempem, proč ne, ale na dlouhé tratě to není vhodná volba, tedy alespoň pro mě ne.

Jelikož mám ráda i kolo, přišel další test. Šanci Puma PWR Shape Cardio dostala také na spinningovém kole, kde mě opět přesvědčila o svých silných stránkách. Propracovaným tvarem, který je dokonale přizpůsoben tvaru tílka. Podprsenka nikde nepřesahuje a nekazí estetický dojem sportovního oblečení.

Navíc má velmi hezkou jasnou barvu a díky svému pěknému designu v horkých měsících se může použít samostatně, bez dalších vrstev, trička, tílka, což ocení především závodníci, kteří svůj sport prožívají na maximum a platí u nich často motto „v jednoduchosti je krása" v tomto případě hlavně pohodlí.

Reklama

Související témata: