Hlavní obsah

TEST: Do boje s rukávy Reebok Spartan Arm Sleeves!

Praha

Také často váháte, zda si brzy ráno nebo pozdě večer vzít na svůj pravidelný výběh raději krátký, nebo dlouhý rukáv? Zdánlivě neřešitelná prekérní situace má dnes už jednoduché řešení. Pažní návleky, samostatné rukávy. V podstatě nic neváží, nezaberou skoro žádné místo a ušetří vám spoustu starostí. A co teprve když jsou z kolekce věnované asi nejznámějšímu „bahennímu" závodu? Budou běhat samy?

Foto: Libor Kalous, Sport.cz

To chce klid a ruce v teple.

Článek
Fotogalerie

Úplně samostatně se sice do pohybu nepustí, přesto vám návleky mohou vytrhnout nejeden trn z běžecké tréninkové či závodní paty. Vybíháte třeba na závod v kopcích, jenž startuje brzy po ránu. Víte, že když si vezmete dlouhé triko, bude vám za půl hodiny příšerné vedro, začnete se přehřívat, výkon půjde dolů. Když si naopak vezmete krátké triko, budete dlouho mrznout a bude nějakou dobu trvat, než se svaly prohřejí na provozní teplotu. Co teď? Babo raď!

Rukávy! radí baba s logem ve tvaru červeného trojúhelníku. Vystartujete s nimi, až začne teplota stoupat přes únosné maximum, rukávy prostě shrnete k zápěstí, aniž by bylo nutné nějak významně snižovat rychlost pohybu. Zůstáváte ve hře a navíc teď máte na zápěstích dvě krásná potítka, do nichž si můžete tu a tam setřít své námahou ztrápené čelo. Dobře drží na pažích tak i tak. V plně navlečeném stavu působí také jako středně silná komprese.

Co je na těch rukávech složitého? Nic, dalo by se říci. Prostě dvě zužující se trubky z nylonu a elastanu. Přesto potěší zjištění, že i s takovou prkotinou si dal výrobce záležet. Jediný šev, ten podélný, je samozřejmě šitý naplocho, aby minimalizoval nepříjemné odírání. Tunely jsou na obou stranách zakončené lepenými švy, bez použití nití. Další růst komfortu. A protože Reebok myslí s rukávy hlavně na své spartan-racery, mají tunely pojednané loketní plochy zesilující textilní mřížkou. Pokud byste se museli při tréninku třeba i plazit, neodřete si lokty. Mřížky navíc pěkně vypadají a dodávají rukávům ještě drsňáčtější vzhled.

A to ještě není všechno. Kromě nápaditého designu ‒ jeden rukáv je směsicí barevných skvrn a trojúhelníkových struktur, druhý pouze dvoubarevný s nápisem ve stylu retro ‒ nesou ještě i bezpečnostní prvky. Reflexní logo výrobce na jednom kusu, spartánské s hlavou bojovníka na druhém. Docela dost na takový malý kousek textilu.

PLUSY
zateplovací funkce
kompresní funkce
zesílené lokty
lehké, skladné
některé švy lepené
reflexní doplňky
MÍNUSY
pouze v jedné barevné kombinaci
v určitém nastavení mohou po delší době začít dřít v podpaží
CENA
pod 1000 korun

Rukávy se mnou prožily různé trasy včetně půlmaratónu a vždy posloužily k plné spokojenosti. Jen jednou se vyskytl zádrhel. To když jsem si rukávy vyhrnul příliš vysoko a po patnácti kilometrech mne začalo dřít v podpaží. Tomu se dá předcházet umístěním horního okraje tunelu trochu níže na paži, případně jej přetáhnout přes krátký rukáv trika. Hodně jsem ocenil i termoizolační funkci této proprietky. Rozdíl oproti holým rukám byl velmi citelný.

Reklama