Hlavní obsah

RECEPT: Domácí energetické tyčinky, na kterých si smlsnou nejen běžci gurmáni

Praha

Jejich příprava je rychlá a nijak zvlášť náročná. Na ukuchtění těchto energeticky nabitých tyčinek budete potřebovat jen několik kvalitních ingrediencí a zhruba čtvrthodinku času. Recept vytvořili speciálně pro čtenáře rubriky Běhání.Sport.cz Petr a Gábina, kteří píší blog o zdravém jídle P&G Foodies. Dobrou chuť a běhání zdar!

Foto: P&G Foodies

Zdravé energetické tyčinky si můžeme vyrobit doma sami.

Článek
Fotogalerie

Představme si ve zkratce některé potřebné ingredience, jejichž přehledný výčet najdete včetně množství níže. Kešu ořechy obsahují omega-3 mastné nenasycené kyseliny a také významné množství hořčíku, čímž prospívají svalům a nervům. V moderním jazyce je nazýváme superpotravinou.

Co se týče výživových hodnot, pozadu nezůstávají ani datle. Doplňují organismu energii a jsou bohaté mimo jiné na draslík, vitamíny A a B i železo. Jsou ideální svačinkou pro sportovce či pěší turisty. Za zmínku stojí také kokos a jeho nenasycené mastné kyseliny, vláknina, celá řada vitamínů, sodík, draslík a bílkoviny.

Ingredience na 5-6 domácích energetických tyčinek:1 hrnek kešu ořechů (cca 150g)11 datlí¼ hrnku kakaového másla (cca 25 g)2 lžíce strouhaného kokosu1 vrchovatá lžíce zlomků 100% raw čokolády (20g)1 lžíce vody

POSTUP
V mixéru rozemeleme na jemné kousky 1 hrnek kešu oříšků.
Přidáme 11 vypeckovaných datlí, ¼ hrnku kakaového másla, 2 lžíce strouhaného kokosu a 1 vrchovatou lžíci zlomků 100% raw čokolády, krátce rozmixujeme. Nemixujeme úplně do hladka, ve směsi by měly zůstat kousky oříšků i datlí.
Pokud těsto nelepí, přidáme 1 lžíci vody.
Na kuchyňskou desku či prkénko umístíme kousek folie, na ní rozprostřeme těsto do pravidelného obdélníku pomocí druhého prkénka.
Dáme do mrazáku odležet na 15 minut, poté nakrájíme na jednotlivé tyčinky. Tyčinky uchováváme v lednici, vydrží nám až 14 dní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články