Hlavní obsah

Zasahovat musela pivní policie. Český rekord padl hned třikrát

René KujanSport.cz

Na brněnském stadiónu Moravské Slavie se v neděli střetli účastníci již třetího ročníku Pivní míle. Úkolem závodníků je popasovat se se standardním atletickým oválem o délce 400 metrů po vypití třetinky piva a to celé čtyřikrát zopakovat. Závody získávají stále více na popularitě. A není se čemu divit. Servíruje se vývozní nefiltrovaný speciál a výsledky už leckdy snesou srovnání s ostatními světovými výkony.

Foto: abccyklosport.cz

Borci v Brně ukázali, že můžeme rekordmanům šlapat na paty.

Článek

Do české pivní míle se vrhly dvě desítky štafetových týmů a bezpočet žíznivých jednotlivců. Za čtyřčlenné štafety musí každý člen absolvovat jednu třetinku piva a jeden okruh na oválu, jednotlivci musí zvládnout čtyřnásobek sami. Zatímco v cizině si leckdy každý volí svoji vlastní pivní značku, v Brně vsadili na unifikovaný přístup: „Máme tentokrát vývozní nefiltrovaný speciál, který jinak pijí pouze Číňané a Italové. Přiznám se, že jsem to už nevydržel a ochutnal. Je opravdu výborné, jedno z nejlepších piv, co jsem kdy pil," pochvaloval si ředitel závodu Libor Tuček.

Světový rekord v pivní míli nově drží Kanaďan Corey Bellemore výkonem 4:34,35 ruku v ruce se svým oblíbeným pivem značky Kingfisher (Ledňáček). Čeští, moravští a slezští borci jeho výkon zatím neohrožují, ale blíží se mílovými kroky. Na letošním ročníku padl český rekord hned třikrát. Napřed ve štafetách překonal sám sebe tým VSK Zbytkáči Brno v novém rekordu 5:02. V jednotlivcích nejprve zabojoval loňský favorit Jakub Piňos s časem 6:18, aby jej hned vzápětí překonal triatlet František Kubínek výkonem 5:51 (odpovídá 8. místu světových tabulek).

Všichni pili Černou Horu a ředitel závodu osobně se staral o její excelentní vychlazení. Poprvé organizátoři nasadili také „pivní policii", pořadatelskou službu, která dbala na správné dopíjení piva závodníky. Už nyní je znám termín 4. ročníku: 1. říjen 2017. Pište si do diářů! Jestliže jsme první na světě v konzumaci piva v přepočtu na jednoho obyvatele, proč bychom nemohli být také těmi nejrychlejšími pijci, no ni?!

Věříte, že Česká republika jednou obsadí i první příčku Beer Mile?
No tak určitě!
89,2 %
Může být. Půjde-li to tímto tempem, máme naději.
5,9 %
Nevěřím, naší nadějí je spíše curling.
4,9 %
Celkem hlasovalo 870 čtenářů.

Reklama

Související témata: