Hlavní obsah

Co je tohle za rodinu?! Někdo se asi umí narodit pro vítězství

Jacob Puzey má prostě divnou rodinu. On sám je dost divný, protože dokáže vyhrát v podstatě každou padesátku, na jakou si vzpomene, a cpát se u toho jen bramborovými chipsy. A jeho manželka je v bleděmodrém to samé. Sám Jacob dokáže vyhrát i padesátikilometrový závod, když předtím ještě posbíral ze země a oživil svého největšího rivala, co zrovna někam upadl a narazil hlavou do stromu.

Foto: facebook 5 Peaks Trail Running

Jacob Puzey je dobrý na páse i v terénu. O jeho manželce platí totéž.

Článek

Jacobovi se na začátku prosince ovšem povedl další skvělý kousek ‒ rozmetat na padrť světový rekord v běhu na 50 mil na páse. Na běžeckém páse se mu dařilo tak skvěle, že předchozí rekord z roku 2014 sfoukl jako svíčku o celou hodinu! Padesát mil je skoro 80,5 kilometru. Už jen uběhnout takovou vzdálenost na běžeckém páse musí být pořádná darda na fyzičku, ale také na psychiku. A ještě to uběhnout v čase 4:57:45? Vždyť to je výkon, za nějž by se nemusel stydět ani kdejaký hobby-absolvent maratónské distance 42,2 kilometru!

Puzey si klestil cestu nekonečným pásem úctyhodnou rychlostí. Jen počáteční maratón (zhruba polovina rekordní distance) zdrtil za 2:25 hodiny. Pokud byste celý jeho pokus chtěli napodobit, zkuste si uběhnout pět kilometrů rychlostí 3:43 minuty na kilometr. A pak to ještě patnáctkrát zopakujte, aniž byste polevili. Tenhle rekord je asi opravdu zasloužený, co říkáte?

Určitě si myslíte, že na takové blázniviny je třeba řádně se připravit také, co se jídla týče. To ale neznáte Jacoba. Celou dobu doplňoval energii jen chroupáním bramborových chipsů. (Jak to v té rychlosti vlastně zvládal?) Ty pak zapíjel už tradičními sportovními nápoji.

Patřičně ocenit dokázali Jacobovu snahu i fanoušci přítomní jeho rekordnímu pokusu. Pogratulovat přišla své hlavě rodiny také manželka s dcerou. „Cítil jsem se nad očekávání dobře. Neměl jsem žádné velké plány, prostě jsem jen chtěl zkusit, jestli bych dokázal udržet rychlost s držitelem rekordu," rozhovořil se později zvesela Jacob před novináři.

Na poli ultra není Puzey žádný zelenáč. Loni třeba stačil vyhrát oblíbený Grizzly Ultra. Tam si vítězství zopakoval i letos, když do cíle dorazil společně se svým největším rivalem, kterému ještě na trati pomáhal po hodně nebezpečném pádu. Jacobova žena také nezůstává pozadu. Ta si pro změnu doběhla pro vítězství na Grizzly Ultra mezi ženami.

Chtěli byste mít také takovou rodinu?
Ano, je skvělé, když se manželé mohou vzájemně podporovat.
82,1 %
No, to by záleželo... aby nakonec manželka nebyla lepší než já.
5 %
Ne, to bychom si od sebe vůbec neodpočinuli.
12,9 %
Celkem hlasovalo 218 čtenářů.

Reklama

Související témata: