Hlavní obsah

Nejdřív udělal soba. Pak se ale utrhl a byly z toho celé Vánoce

Jeden z uživatelů sportovní sociální sítě Strava se na svátky připravil opravdu dokonale. Stačilo trochu plánování, hodně sportování a Owen Delaney má nazdobeno. Na řadu přišel nejen Santa Claus, ale i jeden z jeho sobů nebo sněhová vločka. Podívejte se na nejkrásnější výtvory!

Foto: strava.com

Nejdříve byl jen sob, rychle ale přibyli i další symboly vánoc.

Článek
Fotogalerie

Owen Delaney nelenil a před svými předvánočními tréninky trochu plánoval pomocí mapovacího nástroje ve svém GPS přístroji. Jeho účet na síti Strava pak vydal krásná vánoční svědectví. Bez zajímavosti nejsou ani atletovy mezičasy svědčící o jeho dobré fyzické kondici. A zcela bez nadsázky – přispěl k ní i samotný Santa.

Obyvatel britského Teddingtonu vymyslel a zrealizoval mnoho krásných tréninkových tratí, které z výšky připomínají vánoční motivy. Vše naštěstí nezůstalo pouze v jeho vzpomínkách nebo paměťových čipech špionážních družic, které by atleta mohly při jeho snahách teoreticky pozorovat. Pro všechny ostatní zaznamenal Delaney své nápady ve sportovní aplikaci.

Strava, ačkoli zní její jméno stejně jako české synonymum pro jídlo, nemá s výživovým poradenstvím nic společného. Jedná se o sportovně-sociální platformu, kde mohou příznivci pohybových aktivit sdílet své každodenní tréninky, zajímavé trasy a výběhy.

Na začátku byl jen sob

Delaney si pro své předvánoční hrátky zvolil Bushy Park (doslova Křovinatý park), jedenáctisetakrovou plochu zeleně na území Londýna. „Nejprve jsem trasy vytvořil v plánovacím nástroji aplikace a pak použil svůj mobil na to, abych je mohl sledovat také v terénu," vysvětlil později běžec. „Je docela nesnadné přesně se naplánované trasy udržet. Někdy jsem narazil na lesní podrost, kterým nebylo možno proběhnout, protože byl moc hustý a trnitý, ale původní záměr snad vyšel vcelku dobře," komentoval Owen své výsledky.

Owen začal s podobnými obrázky experimentovat již před dvěma lety, bavilo ho to, a proto chtěl pokračovat i ve vánočním duchu. Jak ale sám přiznává, neměl původně v úmyslu vykreslit nic víc než soba. „Lidi to ale dost bavilo, tak jsem v tom pokračoval," uzavírá atletický umělec, či umělecký atlet Owen.

Reklama