Hlavní obsah

Z vězení zpět do Velkého jablka

Bývalý hráč New Yorku Giants, vítěz Super Bowlu z roku 2008, wide receiver Plaxico Burress, který byl před několika dny propuštěn z vězení, kde si odpykával 20 měsíční trest za nelegální držení střelné zbraně, se vrací zpět do města, které nikdy nespí.

Foto: gettyimages.com

Quarterback Mark Sanchez, Santonio Holmes a nová posila Plaxico Burress na tréninku Jets.

Článek

Burress se dohodl s týmem New York Jets na jednoletém kontraktu v hodnotě 3,017 miliónu dolarů.

Čtyřiatřicetiletý Burress, jež v Super Bowlu XLII v roce 2008 zajistil zachyceným touchdownem v závěrečných vteřinách zápasu vítězství New Yorku Giants 17:14 nad favorizovanými New England Patriots, se dohodl na podmínkách smlouvy s týmem, který se ho snažil získat do svých řad několik let předtím, než byl poslán do vězení za to, že se v jednom z newyorských nočních klubů omylem postřelil do nohy nelegálně drženou zbraní.

Burress na svém Twitteru napsal: „Východní pobřeží, já přicházím!“ Quarterback Jets Mark Sanchez mu na to vzápětí odpověděl: „Už máš smlouvu??? Haha, vítej v týmu.“ Burres by se tak měl spolu se Santonio Holmesem, který se nedávno s Jets dohodl na pětiletém kontraktu ve výši 50 miliónů dolarů, stát nejčastějším cílem Sanchezových přihrávek.

Kvůli pravidlům nové kolektivní smlouvy, na které se hráči před několika dny dohodli s majiteli klubů, se Burress může zapojit do tréninkového kempu Jets až od čtvrtka. Trenér New Yorku Rex Ryan je přesvědčen, že Burress může napodobit quarterbacka Philadelphie Eagles Michaela Vicka, který poté, co si odseděl 21 měsíců ve vězení za pořádání psích zápasů, prožil vynikající loňskou sezónu, během které naházel 3 018 yardů, 21 TD a 6 interceptions, za což získal ocenění NFL Comeback Player of the Year.

Burress byl během NFL draftu v roce 2000 vybrán v 1. kole, jako 8. hráč celkově, týmem Pittsburgh Steelers v jehož dresu odehrál 5 sezón, než v roce 2005 odešel do New Yorku Giants. Během své dosud devítileté profesionální fotbalové kariéry (přerušené odnětím svobody ve výši 2 let za nelegální držení střelné zbraně) zachytil 505 přihrávek pro 7 845 yardů a 55 touchdownů.

Reklama