Hlavní obsah

Komu fandit? Konference AFC - první část

nfl.cz

Jste nováčkem ve světě NFL a nevíte komu fandit? Nebo NFL už nějaký ten pátek sledujete a dosud jste si nenašli svůj oblíbený tým? Pak je dnešní úvodní článek z naší čtyřdílné série Komu fandit, během které si společně představíme všech 32 týmů Národní fotbalové ligy, určen právě Vám.

Foto: gettyimages.com

Fanoušci Jets mají důvod k radosti, jejich tým patří k favoritům na zisk Super Bowlu

Článek

Dnes si představíme osm týmů z konference AFC (American Football Conference) konkrétně z divize AFC East a AFC South.

AFC EAST

New England Patriots Dva hlavní magnety týmu se skrývají ve dvou jménech, Tom Brady a Bill Belichick! První jméno představuje absolutní superhvězdu celé NFL, držitele mnoha rekordů, ocenění a jednoho z nejlepších quarterbacků všech dob. Druhé jméno představuje jednoho z nejlepších trenérů v historii NFL. Spolu jsou považováni za synonymum úspěchu a pokud bude tato dvojice nadále v týmu Patriots, tak budou každoročně patřit mezi favority na zisk Super Bowlu. A když se podaří defenzívě přiblížit výkonnostní úrovni ofenzívy, tak se nedá vyloučit návrat časů z období začátku tohoto tisíciletí, kdy dovedli Patriots k zisku tří Super Bowlů, což je v době platových stropů bezprecedentní počin! Jediný problém je, že defenzíva se nebuduje vůbec, ale vůbec lehce a poslední roky je obrana hlavně proti pasům soupeře katastrofální.

New York Jets Úplný protiklad a zároveň největší rival předcházejícího týmu. Základním stavebním kamenem Jets je jejich fantastická obrana v čele s nejlepším cornerbackem NFL Darrellem Revisem. Ten dělá pravidelně každou neděli z hvězdných wide receiverů soupeře statisty (možná se dá říct, že až turisty). Dalšímu cornerbackovi Antoniovi Cromartiemu jde někdy lépe řečnění než pokrývání soupeřových wide receiverů, ale rozhodně se dá považovat za nadprůměrného cornerbacka. Když se k nim přidá emotivní trenér Rex Ryan, který už tradičně před novou sezónou garantuje fanouškům Jets zisk Super Bowlu, je jasné, že s tímto týmem se nudit nebudete. Už stačí jen doufat, že se k těmto borcům přiblíží i quarterback Mark Sanchez, protože stabilní a spolehlivé výkony quarterbacka jsou možná největším problémem Jets. Každopádně i v nové sezóně slibují vzájemné zápasy Jets – Patriots skvělou podívanou.

Miami Dolphins Osobně si myslím, že v organizaci Dolphins nacházíme vyvážený tým, kterému ale k úplné špičce něco chybí. V obraně budeme v nové sezóně obdivovat výkony linebackera Camerona Wakea nebo cornerbacka Vontae Davise. V útoku je za hvězdu považovaný wide receiver Brandon Marshall. Mně se velmi líbil v minulé sezóně i Davone Bess. Tito hráči však sami nic nezmůžou, dokud se k nim nepřidá quarterback Chad Henne, který povede útok Miami i v následující sezóně.

Buffalo Bills Nadprůměrně inteligentní jedinci a členové různých sdružení pro osoby vynikající ve výši IQ, kteří se zároveň chystají sledovat NFL, by si mohli tento tým zamilovat. Proč? Quarterback Mark Fitzpatrick si zaslouží náš obdiv. Sice toho zatím v NFL moc neukázal, ale je to absolvent Harvardu a tento rok bude v Bills zřejmě quarterbackem číslo 1. Každopádně odepisovat ho nemůžeme, protože minulou sezónu dostal v jednom zápase šanci a téměř dovedl Bills k vítězství nad loňským účastníkem Super Bowlu Pittsburghem Steelers. V obraně bude asi znovu kralovat linebacker Paul Posluzny a nedá se vyloučit, že tento rok trefili v draftu Bills „jackpot“ v podobě defenzivního tackla Marcela Dareuse. Kombinace tohoto hráče a jeho kolegy v defenzivní lajně Kylea Williamse pozvedne kvalitu obrany Bills na vyšší úroveň.

Reklama