Hlavní obsah

Komu fandit? Konference NFC - první část

V dnešním třetím článku z naší čtyřdílné série Komu fandit, během které vás seznamujeme se všemi třiceti dvěma týmy Národní Fotbalové Ligy, si představíme osm týmů z konference NFC (National Football Conference) konkrétně z divize NFC East a NFC North.

Foto: gettyimages.com

Fanoušci Packers své hráče skutečně milují

Článek

NFC EAST

Philadelphia Eagles Dream Team! Opravdu si Eagles toto označení zaslouží? Během přestupového období byli mimořádně aktivní a získali do svého týmu řadu výborných hráčů a jednu superstar, cornerbacka Nnamdiho Asomughu, který dokáže doslova vymazat jakéhokoliv soupeřova wide receivera z hřiště. Nicméně jednu výraznou slabinu Eagles mají – linebackery. Jejich ofenzivní lajna taky vyvolává řadu otázek. Chcete fandit týmu, jež vede quarterback, který nejenže umí házet dlouhé a přesné přihrávky, ale největší hrozbou pro obrany soupeřů jsou jeho enormně rychlé nohy? Tak jste právě našli svůj tým, protože odpověď na položenou otázku je jedno jméno Michael Vick, který v loňské sezóně naházel 3,018 yardů a 21 touchdownů a ke svým vynikajícím výkonům přidal 676 naběhaných yardů a 9 touchdownů. Radost, Vám budoucím fanouškům Eagles, bude dělat i wide receiver DeSean Jackson, který patří k nejrychlejším hráčům NFL a jeho pověst skórovat touchdown z jakékoliv situace a v jakémkoliv okamžiku vzbuzuje strach v srdcích soupeřů Philadelphie. Eagles jsou pro letošní sezónu bezpochyby jeden z největších favoritů na zisk Super Bowlu, nicméně v rozhodující chvílích, zvláště pak v playoff, jim velice často dojde dech.

Dallas Cowboys Dallasu se minulý rok první polovina sezóny těžce nevydařila a tak s novou sezónou přichází opět nová naděje. Cowboys mají konečně na postu hlavního trenéra člověka, který má nějakou vizi. Jason Garrett by chtěl především pro následující roky pozměnit charakteristiku organizace Cowboys a navrátit týmu zašlou slávu z časů Jimmyho Johnsona (uvidíme, co přinese realita, když se zašlou slávu nepodařilo obnovit takovým trenérským veličinám jako je Parcells, nebo Phillips).

V ofenzívě se opět očekává návrat výbušné running game Cowboys, kterou by na svých bedrech měli nést dva velmi agilní a mladí ofenzivní linemani Free a Smith, startující právě na krajích ofenzivní lajny. Wide receiver Miles Austin by měl znovu po půlroční absenci obnovit spolupráci s Tonym Romem a provětrávat soupeřovu obranu vertikálně. Sekundovat by mu při tom měl talentovaný wide receiver Dez Bryant a jeden z nejlepších tight endů v NFL Jason Witten.

V obraně uvidíme podpis nového defenzivního koordinátora Roba Ryana, který se pokusí obranu Cowboys učinit znovu nepředvídatelnou. Navíc v obraně Dallasu najdeme excelentního linebackera jménem DeMarcus Ware. Tohohle chlapíka si všímejte pozorně, protože to je opravdové "monstrum," které bylo stvořeno k jedinému účelu - skalpovat quarterbacky. Pozorně si všímejte i dvojice cornerbacků Jenkins + Newman, kteří též patří k oporám obrany Cowboys, která se musí bezpodmínečně zlepšit i po fyzické stránce, přibýt by mělo i více hitů, protože technickému soft stylu Phillipse už ve Valley Ranch odzvonilo. Je tedy asi poměrně jasné, proč fandit Cowboys. Očekávání jsou opět vysoká, začátky jsou vždy nadějné a věřit v to, že Jason Garrett začíná u Cowboys budovat něco pozoruhodného, je dost příjemné.

Washington Redskins Jestli chcete fandit týmu, který během herní přestávky uloví největší ryby v poli volných hráčů, tak jste našli správnou stanici. Nebo se to dá říct ještě jinak…Jestli chcete fandit týmu, který rok co rok uzavírá nepochopitelné smlouvy a přeplácí své hráče, fanděte Redskins. Je tu sice na výběr ještě několik týmů podobného charakteru, ale Redskins momentálně nikdo nepřekoná. Ale pokud chcete optimistický pohled, tak budoucím fanouškům Washingtonu "garantují zábavu" spory uvnitř týmu, které jsou u Redskins na denním pořádku.

New York Giants Tak tady nacházíme dobře vyvážený tým. Kromě quarterbacka Eli Manninga, který překonal hranici 4,000 naházených yardů, zde najdeme i slušnou běhovou hru. Osobně si ale myslím, že pýcha tohoto týmu se nachází někde jinde. Kde? Na obou krajích defenzivní lajny. Ta dokáže, hlavně přes dvojici endů Justin Tuck + Osi Umenyiora, vytvořit obrovský tlak na soupeřova quarterbacka. Jestli se chcete přesvědčit, zeptejte se quarterbacka Cowboys Tonyho Roma, kdo mu minulý rok vyprášil kožich.

NFC NORTH

Green Bay Packers Tak nevím, jestli se tady vyplatí něco psát. Poslední vítěz Super Bowlu a tím je řečeno vše. Skvělý quarterback Aaron Rodgers, výborní wide receiveri, skvělá obrana v čele s hráči jako Charles Woodson, Tramon Williams a vynikajícím linebackerem Clayem Matthewsem, který byl v loňské sezóně horkým kandidátem na zisk ocenění Defenzivní hráč roku. Není důvod se více rozepisovat. Jestli jste si vybrali tým Packers, tak Vás s největší pravděpodobností čekají krásné a úspěšné časy a nemyslím jen tuto sezónu.

Detroit Lions V posledních letech patřil k nejhorším týmu v NFL, ale skrývá v sobě potenciál. Matthew Stafford je možná budoucnost Lions. Možná budoucí skvělý quarterback, možná budoucí leader. Proč ale tolikrát slovo „možná“? Protože zatím je víc zraněný než zdravý a Lions potřebují tohoto chlapíka, pokud chtějí být úspěšní. Najdeme tu i jednoho z nejlepších wide receiverů v lize Calvina Johnsona. Statistiky hovoří jasně – 1,120 nachytaných yardů a 12 touchdownů s quarterbacky jako byli Hill a Stanton (takže žádná elita), to jsou skvělá čísla. Lions v posledních dvou draftech našli odpověď i na to, jak posílit defenzivní lajnu. V posledních dvou letech byli jejich první výběry v draftech hráči právě na tyto pozice. Ndamukong Suh a Nick Fairley by měli ofenzivním lajnám soupeřů způsobovat „stav maximálního ohrožení“. Takže fandit Lions v následujících letech nemusí být tak těžké, jako tomu bylo dříve.

Minnesota Vikings Minulý rok by se psalo velmi lehce. Ale teď? Začíná „post-favre“ éra. Sice tady hrál legendární Brett jen dva roky, ale byl zárukou, že ambice budou vysoké, i když minulý rok to Vikes nevyšlo, jak by si představovali. A aby té smůly nebylo málo, na konci sezóny na domácí hřiště spadla i střecha. A to doslova a do písmene! I tady ale najdeme jednu stálou konstantu. Superstar na postu running backa Adrian Peterson. Zřejmě nejlepší running back v lize dostane v této sezóně slušně zabrat a na nedostatek práce si zřejmě stěžovat nebude. Uvidíme, jaká čísla vyprodukuje, ale hlavně hráči fantasy footballu by Vám řekli, že tohle je hráč, o kterém sní každý majitel týmu. Pokud budoucí quarterback Vikings neunese tíhu odpovědnosti, může být následující sezóna zrovna tak dlouhá a nekonečná jako ta poslední.

Chicago Bears Tak tohle je tradiční tým. Kdo hledá tradici, má v týmu Bears inspiraci. V sezóně 2010 se probojovali do NFC Championship Game (semifinále playoff), z kterého je vyřadili jejich rivalové a pozdější vítězové Super Bowlu tým Green Bay Packers. Dokáží Bears zopakovat skvělou sezónu? Uvidíme, každopádně quarterback Jay Cutler musí stabilizovat výkonnost. Jisté je, že wide receiver Devin Hester je pýchou tohoto týmu, je skvělý jako punt i kick returner. V této fázi můžete rozhodně očekávat nějaké úžasné akce! V obraně najdeme skvostné veterány, ať už na pozici linebackera Brian Urlacher a hlavně defenzivního enda Juliuse Pepperse. Ten odváděl výbornou práci v minulé sezóně a není důvod pochybovat, že tomu bude letos jinak.

Reklama