Hlavní obsah

Sedm nejzajímavějších událostí druhého týdne

Druhý týden nové sezóny NFL je za námi. Pojďme se společně podívat na seznam sedmi nejdůležitějších událostí z druhého hracího týdne, který jsme si pro Vás připravili.

Foto: gettyimages.com

Michael Vick zápas proti Falcons kvůli otřesu mozku nedohrál

Článek

1. Quarterback z Harvardu a jeho Bills Absolvent Harvardu, quarterback týmu Buffalo Bills, Ryan Fitzpatrick, je považován za „nejchytřejšího hráče,“ který momentálně hraje v NFL. Fitzpatrick v letošní sezóně potvrzuje, že mimo studijního nadání mu byl do vínku dán i sportovní talent. Během úvodních dvou zápasů dovedl svůj tým Buffalo Bills k drtivému vítězství nad Kansas City Chiefs a minulou neděli sedmnáct vteřin před koncem zařídil touchdownovou přihrávkou těsné vítězství Buffala nad Oaklandem Raiders 38:35. Fitzpatrick má na svém kontě 7 touchdownů – stejně jako Matthew Stafford a Tom Brady, se kterým se v neděli odpoledne střetne v přímém souboji. Zápas mezi těmito divizními rivaly bude pravděpodobně zajímavější, než se původně očekávalo. Aspoň v to doufám, jelikož Bills si svými dosavadními výkony získali moje sympatie.

2. Cam Newton se opět zapsal do historie Letošní jednička draftu Caroliny Panthers, Cam Newton, se stal prvním quarterbackem v historii NFL, který během prvních dvou utkání své kariéry naházel přes 400 yardů. V minulém zápase, ve kterém Carolina podlehla obhájci Super Bowlu Green Bay Packers, naházel rovných 432 yardů a skóroval 1 touchdown. Bohužel třemi hozenými interceptions zaplati nováčkovskou daň – do míst, kde se pohybuje Defenzivní Hráč Roku 2009 a jeden z nejlepších cornerbacků NFL Charles Woodson, se míč prostě nesmí házet. Nicméně fanoušci Panthers mají důvod slavit, jelikož konečně našli svého franchise quarterbacka.

3. Vince Wilfork zjistil, že míč je šišatý V zápase dvou kandidátů na zisk Super Bowlu z konference AFC, San Diego Chargers vs. New England Patriots se z vítězství nakonec radovali Patriots. Tým z Kalifornie však svými chybami – 4 turnovers a neproměněný čtvrtý down na 1 yardové linii Patriots, do značné míry usnadnilo práci T. Bradymu, který opět předvedl vynikající výkon, (31/40, 423 yardů, 3 touchdowny). „Hrdinou“ zápasu byl defenzivní tackl Vince Wilfork, který těsně před koncem druhé čtvrtiny zachytil svou první interception v kariéře a předvedl, jak to vypadá, když se 147 kilogramů živé váhy řítí do endzóny!

4. Noční můra v Kansasu Loňský vítěz divize AFC West, Kansas City Chiefs, utrpěl v úvodním utkání před domácím publikem ostudnou porážku od Buffala a v neděli podlehli Detroitu Lions vysoko 3:48. Chiefs v průměru skórovali 5 bodů na zápas a jejich obrana povolila soupeřům skórovat 44.5 bodů, když k tomu připočteme ztrátu dvou klíčových hráčů, safetyho Erica Berryho a running backa Jamaala Charlese, kteří se zranili do konce sezóny, bude pro fanoušky Chiefs letošní sezóna opravdu dlouhá.

5. Indianopolis Colts bez Peytona Manninga jsou horší tým než Cleveland Podle mnohých odborníků jeden z nejlepších quarterbacků všech dob Peyton Manning, byl nucen před začátkem sezóny podstoupit operaci kvůli poraněnému krku a na jeho místo nastoupil Kerry Collins, který si na poslední chvíli rozmyslel odchod do sportovního důchodu. Indianopolis Colts, které Manning devětkrát po sobě dovedl do play-off, mají na svém kontě dvě porážky. Tu poslední utrpěli od Clevelandu Browns, který se pro změnu v posledních osmi letech do play-off neprobojovali ani jednou. Všechny tyto skutečnosti svědčí o jedné věci. Colts jsou bez svého čtyřnásobného držitele ocenění pro nejužitečnějšího hráče podprůměrný tým. Překvapuje to někoho?

6. Lví král Matthew Stafford a jeho smečka Detroit Lions jsou jediným týmem v historii NFL, který během sezóny 2008 nedokázal vyhrát ani jedno utkání. Tento tým má letos reálnou šanci probojovat se do play-off. Jednička draftu z roku 2009 quarterback Matthew Stafford je ve skvělé formě. Jeho 599 hozených yardů 7 touchdownů a 2 interceptions svědčí o faktu, že typ mého kolegy na to, že se stane Ofenzivním Hráčem Roku, nebyl pouhým výkřikem zoufalého fanouška týmu z motorového města. Stafford, ostatně jako vždy, se může spolehnout na skvělého wide receivera Calvina Johnsona. Pokud k tomu připočteme loňského Defenzivního Nováčka Roku Ndamukonga Suha, vypadá to na spanilou jízdu Detroitu až do playoff. Jedním dechem však musím dodat, že Lions dosud nenarazili na silného soupeře, který by prověřil jejich sktečnou sílu. Nicméně Detroit Lions si v mém žebříčku hodnocení týmů – week 3, na který se můžete těšit večer, bezpochyby místo zaslouží.

7. Joe Flacco To, že patříme k největším kritikům quarterbacka Baltimoru Ravens Joe Flacca, už všichni jistě dobře víte. Díky výkonu, který Flacco předvedl v úvodním utkání, (17/29, 224 yardů, 3 TD) proti diviznímu rivalovi Pittsburghu Steelers, si Joe sice vysloužil pochvalu a i naše uznání, ale za výkon, který předvedl minulou neděli (15/32, 197 yardů, 1 touchdown, 2 interceptions) v utkání, v kterém Ravens podlehli Tennessee Titans nás Joe opět ujistil, že opravdu nepatří mezi nejlepší quaterbbacky, která nám NFL nabízí.  Je Joe Flacco hráčem, který dovede Ravens do Super Bowlu?

Reklama