Hlavní obsah

Komu fandit? Konference NFC - druhá část

V posledním článku z čtyřdílné série Komu fandit, během které vás seznamujeme se všemi třiceti dvěma týmy Národní fotbalové ligy, si představíme osm týmů z konference NFC (National Football Conference) konkrétně z divize NFC South a NFC West.

Foto: gettyimages.com

Cheerleaders Buccanneers mají důvod k radosti – tým má před sebou růžovou budoucnost

Článek

NFC SOUTH

Atlanta Falcons Fandit Falcons? A proč ne? Loňský vítěz NFC South. Atlanta vypadá jako kompletní  a výborně složený tým. Musí se ale vyvarovat kolapsu, který předvedl v loňském play-off proti Packers. Quarterback Matt Ryan potvrzuje, hlavně na domácím hřišti, že se na něj mohou Falcons za všech okolností spolehnout. Už v poslední sezóně měl tým na postu wide receivera skvělou „zbraň“ v podobě Roddyho Whitea. Jeho 1,389 nachytaných yardů je skvělé číslo. Po letošním draftu přibyla Ryanovi další posila na postu wide receivera, nováček v týmu Julio Jones prostě musí být úspěšný, jelikož jeho získání přišlo Falcons velice draho, když k těmto dvěma hráčům připočteme legendárního tight enda Tony Gonzaleze, který je doslova „králem“ této pozice a running backa Michael Turner je více než nadprůměrný hráč, jak můžete vyčíst meziřádky, hlavní síla Falcons spočívá v útoku. Pokud se obrana dokáže útoku přiblížit aspoň z poloviny, je vše připraveno k dalšímu útoku na vítězství v divizi NFC South a možná i na zisk prvního Super Bowlu v historii tohoto klubu.

New Orleans Saints Fantastický quarterback Drew Brees (4,620 yardů v minulé sezóně), který nepotřebuje superhvězdu na postu wide receivera, protože dokáže rovnoměrně distribuovat pasy na všechny své hráče. V tomto jméně nacházíme synonymum úspěchu Saints. Když se k tomu přidá běhová hra, jejíž síla získáním running backa Marka Ingrama v prvním kole letošního draftu výrazně stoupne, tak je možné opravdu vše a Vás jako fanoušky Saints může čekat další pohádková sezóna. Pokud však náhodou Saints nebudou hrát play-off někde, kde bude škaredé větrné počasí. Potom je tento tým schopný prohrát, s kýmkoliv dokonce i v Seattlu.

Tampa Bay Buccaneers Vyvážený tým, kde je těžké vyzdvihnout nějakou hvězdu. Tampě velmi pomohly výborné výkony quarterbacka Joshe Freemana , který pomalu, ale zcela jistě roste v kvalitního quarterbacka a vůdce týmu. Pokud budou Buccaneers pokračovat v nastoupeném trendu, mají dostatek talentu na to, aby mohli za pár let (možná dokonce dříve) konkurovat Saints a Falcons v bitvě o titul divize NFC South.

Carolina Panthers Všem fanouškům Panthers chci popřát dobré nervy a ať se jim daří alespoň v osobním životě, protože sezóna Caroliny neslibuje nic dobrého. Myslím, že i v Carolině si přejí, aby už byl další draft a mohli pokračovat v budování týmu. I když nevím, jestli zrovna každoroční draftování quarterbacka v prvních kolech, je ta správná cesta. Jimmy Clausen (loňská jednička draftu Panthers) zřejmě „nepřežil“ jako starting quarterback, jelikož v loňské sezóně Panthers točili své quarterbacky častěji než Béďa Trávníček kolem štěstí. Panthers se snažili své problémy na tomto postu vyřešit tím, že si do svých řad vybrali letošní jedničku draftu Cama Newtona. Osobně si myslím, že 9 z 10 odborníků NFL považuje tento výběr za omyl. Ale člověk nikdy neví a možná, že v Caroline vědí něco, co my ostatní nevíme a skutečně našli nového Michaela Vicka. Z obrany bych opravdu nerad opomenul sen každého trenéra NFL na postu linebackera Jona Beasona. Ten opravdu patří k nejlepší linebackerům v lize.

NFC WEST To nejslabší jsme si nechali na samotný závěr naší čtyřdílné série Komu fandit. Z divize NFC West loni postoupili Seattle Seahakws do play-off s negativní bilancí 7-9, tento „husarský kousek“ se dosud nikomu nepodařil a doufejme, že už ani nepodaří.

St. Louis Rams Pokud v této divizi hledáme pozitiva, tak nemůžeme začít jinak než loňskou jedničkou draftu, quarterbackem Samem Bradfordem. Podle mnohých odborníků budoucí superstar NFL, který už ve své nováčkovské sezóně hrál více než slušně a zaslouženě si odnesl ocenění pro Ofenzivního nováčka roku. Teď mu navíc do týmu přibyl vynikající ofenzivní koordinátor (ale o to horší hlavní trenér) Josh McDaniels. Jeho passing offense (pasový útok), který prezentuje má koncepci a Bradfordovi by měl maximálně vyhovovat. Necháme se překvapit. Výhodou Rams je, že již několik let mají ve svých řadách vynikajícího running backa Steva Jacksona. Když se k dvojici Bradford + Jackson přidá některý z wide receiverů má útok Rams potenciál stát se děsivou noční můrou pro obrany soupeřů.

Seattle Seahawks Opravdu chcete fandit tomuto týmu? Jediný důvod proč fandit týmu Seahawks, který mně napadá, je že jste v Seattlu někdy byli brigádničit nebo pracovat. Máte tam příbuzné? Potom to chápu…ale jinak? Je opravdu těžké něco vyzdvihovat u tohoto týmu, i když minulý rok byli v play off (díky podprůměrné divizi) a vyřadili obhájce Super Bowlu z New Orleans. Přece jen mě napadá jedno pozitivum…atmosféra na stadionu Seahawks bývá opravdu jedinečná, fanoušci Seattlu dokáží vytvořit neuvěřitelnou kulisu a jsou skutečným dvanáctým hráčem svého týmu.

San Francisco 49ers Poklad tohoto týmu je ukryt ve středu obrany na postu middle linebackera, kde hraje úžasný Patrick Willis. Otázka zní, zda může na všechno stačit sám. Možná nový trenér probere tým 49ers, ale bude to mít těžké. V útoku se dá stavět na dvojici Vernon Davis a Frank Gore, ale zbytek týmu? Já tu vidím jen průměr a podprůměr. No doufám, že se po sezóně nebudu muset fanouškům San Francisca omluvit.

Arizona Cardinals Kde jsou ty časy, kdy již nehrající quarterback Kurt Warner dovedl tento tým do Super Bowlu? Teď nastala nová éra a v Arizóně to pocítili už minulou sezónu. Absolutně neschopný quarterbaci, to byl hlavní problém Cardinals. Osobně nevěřím, že Kevin Kolb je hráčem, který může Cards dovést k výraznějšímu úspěchu. Jedinou světlou výjimkou na soupisce Arizony je pravděpodobně nejlepší wide receiver NFL Larry Fitzgerald, který před začátkem sezóny obdržel od Cardinals lukrativní kontrakt. Bohužel ani on však sám nic nezmůže. Osobně věřím, že fanoušky Cardinals potěší letošní jednička draftu Arizony cornerback Patrick Peterson, který naváže na své vynikající výkony z univerzity a znechutí zápas nejednomu wide receiverovi.

Reklama