Hlavní obsah

V souboji těžkých vah zvítězili Ravens

Joe Flacco našel 8 sekund před koncem zápasu 26yardovou touchdownovou přihrávkou wide receivera Torreyho Smitha a zajistil tak Baltimoru Ravens vítězství v poměru 23:20 nad divizním rivalem Pittsburghem Steelers. Nedělním vítězstvím ukončil Baltimore (6-2) čtyřzápasovou sérii výher Pittsburghu Steelers a spolu s týmem Cincinnati Bengals vedou divizi AFC North.

Foto: gettyimages.com

Joe Flacco dovedl Ravens k vítězství

Článek

„Zápas mezi Steelers-Ravens je zápas pro chlapy,“ řekl hlavní trenér Ravens – John Harbaugh. „Je to zápas pro velké chlapy. Musíte podat výkon na hranici svých možností, pokud chcete v tomto souboji zvítězit. A nikdo dnes nepodal lepší výkon než Joe Flacco.“ Nováček na pozici wide receivera Torrey Smith se sice během utkání dopustil několika zbytečných chyb, ale fanouškům Ravens vše vynahradil v závěru zápasu, kdy zachytil Flaccovu rozhodující touchdownovou přihrávku.

Smithovi byla v úvodu zápasu odpískána penalta držení, která „smazala“ 76yardový touchdownový běh Raye Rice a pět akcí před tím, než zachytil rozhodující touchdown, upustil přihrávku v endzóně.

Flacco (28 ze 47 přihrávek, 300 yardů, touchdown) však na Smitha nezanevřel a 8 sekund před koncem ho našel přesnou přihrávkou v endzóně a zajistil tak svému týmu vítězství 23:20.

„Musel jsem nahrát Torreymu a doufat, že se mu podaří míč zachytit,“ řekl Flacco. „On je vynikající hráč, který dokáže získat velký počet yardů. V posledním drivu jsem na něj několikrát mířil a nakonec to vyšlo.“

Vše nasvědčovalo tomu, že se Pittsburgh poté, co se díky 25yardové touchdownové přihrávce Bena Roethlisbergera na wide receivera Mika Wallace, dostal 5 minut před koncem závěrečné čtvrtiny do vedení, pohlídá vedení v poměru 20:16. Obrana Pittsburghu zastavila následující drive Ravens a Steelers o pár chvil později dostali míč do míst, odkud mohl jejich kicker Shaun Suisham proměnit 47yardový field goal, jenž by zvýšil náskok Pittsburghu o 7 bodů. Následující penalta za zdržování hry posunula Steelers o pět yardů zpět a ti se nakonec rozhodli pro punt.

„Jsem za tuto chybu zodpovědný,“ řekl hlavní trenér Steelers – Mike Tomlin. „Zbytečně dlouho jsem váhal.“

Joe Flacco odčinil závěrečným drivem i s úroky fumble, jehož se dopustil v polovině čtvrté čtvrtiny. Nejdříve necelou minutu před koncem zkonvertoval čtvrtý-a-jeden na 49yardové linii Pittsburghu a udržel tak při životě naděje Ravens na vítězství. O pár chvil později našel v ednzóně 26yardovou přihrávkou Torreyho Smitha, který, i přestože byl faulován, dokázal míč zachytit a zajistit tak svému týmu cenné vítězství 23:20 nad divizním rivalem Pittsburghem Steelers.

„V podstatě nemáte, co ztratit,“ řekl Flacco. „Buďto skórujete nebo nikoliv. ... Zkusíte hodit míč několikrát do endzóny a uvidíte, co z toho zejde,“ dodal hrdina dne.

Reklama