Hlavní obsah

Nejpopulárnějším sportovcem planety je podle ESPN mladíček z NFL

Tim Tebow je podle sportovní ankety televizní stanice ESPN nejpopulárnějším aktivním sportovcem. Porazil například basketbalovou hvězdu Kobe Bryanta. Zařadil se tak po bok Michaela Jordana, Tigera Woodse či LeBrona Jamese.

Foto: gettyimages.com

Tebow zažil opravdu mimořádnou sezonu!

Článek

Podle této ankety, která se vždy vyhodnocuje po uplynulém měsíci, se quarterback Denveru Broncos za měsíc prosinec umístil na prvním místě. V prosincové anketě byl Tebow třemi procenty hlasujících zvolen za jejich nejoblíbenějšího aktivního sportovce, díky čemuž se umístil před Kobem Bryantem (2 %), Aaronem Rodgersem (1,9 %), Peytonem Manningem (1,8 %) a Tomem Bradym (1,5 %).

Zakladatel a ředitel této sportovní ankety – Rich Luker – k Tebowově úspěchu řekl: „Když to porovnáte, pak se Tim Tebow dostal na vrchol ještě před tím, než dohrál svou druhou profesionální sezónu. Tigeru Woodsovi to trvalo tři roky, LeBronu Jamesovi osm a Kobyemu Bryantovi jedenáct let. Myslím si, že se ocitáme na prahu nové éry sportovních hvězd.“

Tebow se stal teprve šestým sportovcem, který se od roku 2007 umístil v měsíčním hlasování na prvním místě. Těmi dalšími jsou Brett Favre, Peyton Manning, Tiger Woods, Kobye Bryant a LeBron James.

„Je to vzrušující a zároveň to odráží sentiment sportovních fanoušků,“ dodal ředitel marketingu ESPN – Artie Bulgrin.

Tim Tebow, jenž je v Americe populární kvůli své touze po vítězství, schopnosti motivovat spoluhráče a své pevné víře v Boha, se stal startujícím quarterbackem Denveru v pátém týdnu sezóny, kdy nahradil Kylea Ortona. Během nedávné skončené základní části NFL dokázal Tebow několika senzačními comebacky zvrátit v posledních vteřinách průběh zápasu ve prospěch svého týmu a poprvé od roku 2005 dovedl Broncos do playoff.

Broncos se v prvním kole závěrečných bojů o Super Bowl střetli s šestinásobným vítězem ligového titulu – Pittsburghem Steelers. Broncos dokázali v prodloužení, ve kterém Tebow našel v první akci nastaveného času přesnou přihrávkou Demaryiuse Thomase, který nejdříve setřásl corner backa Ika Taylora a poté dosprintoval skoro přes celé hřiště až do endzóny Steelers, porazit. Broncos tak postoupili do AFC Divisional Round, kde na ně čeká dvojnásobný nejužitečnější hráč NFL – Tom Brady – a jeho New England Patriots.

Reklama