Hlavní obsah

Giants vyřadili z play-off obhájce Super Bowlu

Eli Manning v zápase hraném na Lambeau Field dovedl New York Giants třemi hozenými touchdowny k vítězství v poměru 37:20 nad Green Bay Packers, a tak Giants bezpochyby potvrdili, že jsou „černým koněm“ letošních bojů o Super Bowl. „Myslím si, že jsme nebezpečný tým,“ dodal po zápase hlavní trenér Giants – Tom Coughlin. Giants se v neděli v NFC Championship Game střetnou se San Franciscem 49ers.

Foto: gettyimages.com

Hakeem Nicks zachytil dva touchdowny

Článek

Vynikající úvodní drive Giants zakončil Lawrence Tynes 31yardovým field goalem a New York se tak dostal do vedení v poměru 3:0. Packers vzápětí srovnali stav utkání 47yardovým field goalem Masona Crosbyho na 3:3. Eli Manning však následující drive dovedl až do endzóny. New York se nacházel na vlastní polovině, když Eli Manning přihrál míč na střed hřiště do rukou Hakeema Nickse. Wide receiver Giants se doslova odrazil od safetyho Packers Charlieho Pepraha a po zisku 66 yardů skóroval první touchdown zápasu. Giants vedli po první čtvrtině nad Packers poměrem 10:3.

Na začátku druhé čtvrtiny se Packers dostali až na 8yardovou linii New Yorku. Aaron Rodgers přihrál míč Johnu Kuhnovi, který přeskočil corner backa Aarona Rosse, dopadl s míčem až do endzóny a vyrovnal stav utkání na 10:10. Packers se sice po Kuhnově touchdownu pokusili překvapit Giants onside kickem, ale defensive back Derrick Martin zachytil míč, a daroval tak svému útoku vynikající výchozí pozici na 41yardové linii Green Bay. Giants z této situace nic nevytěžili, jelikož jejich pokus o 40yardový field goal zablokoval linebacker Brad Jones. Necelých pět minut před koncem druhé čtvrtiny zachytil Manningův pas safety Morgann Burnett. O čtyři hry později se dopustil fumblu John Kuhn. Giants zaváhání fullbacka Packers přetavili k zisku tří bodů.

Důležitý okamžik zápasu přišel patnáct vteřin před koncem první poloviny hry. Giants čelili třetímu-a-1 na vlastní 40yardové linii. Ahmad Bradshaw posunul šišku 23yardovým během na 37yardovou linii Packers, odkud Eli Manning v samotném závěru prvního poločasu hodil míč dlouhou bombou do levého rohu endzóny, kde ho mezi dvěma obránci fantastickým zákrokem zachytil Hakeem Nicks, a dostal tak New York do vedení za stavu 20:10.

Packers nedokázali náskok Giants vyrovnat Bodový účet druhého poločasu otevřel 35yardovým pokusem za tři body Mason Crosby, který snížil stav utkání na rozdíl jednoho touchdownu. V polovině závěrečné čtvrtiny zvýšil Lawrence Tynes 35yardovým field goalem náskok New Yorku na 23:13. O necelou minutu později vyrazil safety Kenny Phillips míč z rukou running backovi Green Bay Ryanu Grantovi, jenž zachytil Chase Blackburna, který byl po 40yardovém sprintu zastaven těsně před endzónou Packers. Následně našel Eli Manning přesnou 4yardovou přihrávkou na konci endzóny Maria Mannighama a nad Lambeu Fieldem se začala stahovat mračna, jelikož stav utkání byl 30:13 pro New York. Aaron Rodgers, kterému stěžovali práci častými nezachycenými přihrávky jeho wide receiveři, se s porážkou nehodlal smířit.

Rodgers, který připomínal v některých chvílích Michaela Vicka kříženého s Timem Tebowem, jelikož získal několikrát první down pomoci svých rychlých nohou, dovedl v následujícím drivu svou ofenzívu až na 16yardovou linii Giants, odkud Rodgers necelých pět minut před koncem zápasu našel přesnou přihrávkou Donalda Drivera, a tak snížil náskok New Yorku na rozdíl 10 bodů. Packers se pokusili již podruhé v zápase o onside kick, ale míč získal New York. Brandon Jacobs upravil o dvě minuty později 14yardovým během skóre zápasu na konečných 37:20. Na promrzlém Lambeau Fieldu zavládlo hrobové ticho, které narušovali pouze skalní příznivci Giants skandováním: „Let’s go, Giants!“, neboť New Yorku Giants vyřadili z play-off jednoho z největších kandidátů na zisk Super Bowlu.

Reklama